fredag 21 juli 2017

Balos lagunen på kreta

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Gå förbi köerna med enkla mobilbiljetter. Låt GetYourGuide bli din resepartner.


Vi förhandlar så att du slipper.

Stranden är sannolikt den mest fotograferade stranden på hela Kreta. För visst är det turkosa vattnet, den vilda naturliga skönheten och det vackra exotiska landskapet något som gör sig bra såväl i verkligheten som på bild. Stranden ligger mellan halvön Gramvousa och den lilla ön Tigani. Bodde i lilla Agia Marina utanför Chania.


Men hyrde bil som van. Lättaste sättet att ta sig dit är med båt från Kissamos. Lagunen är grun som en enda stor plaskdamm med sandbotten.


En liten del är djupare och där kan man simma omkring. I den grunda delen sitter folk och bara finns eller ligger ner.

Vi valgte å kjøre ut, men det er vel så greit å ta båten som går fra Kissamos hver dag i 10-tida. Anbefaler virkelig de som er på Kreta å ta den turen. Vi reiste med Ving, men det arrangeres også tur dit av flere.


En båttur hit är att rekommendera då bilvägen inte är den bästa. TripAdvisor af seværdigheder i Kissamos. Mellom de to kystene finner man store områder med sand og en lagune med lavt, stillestående vann. Stranden er like velkjent og fotografert som den er unik, og den består av en langgrunn strand i en lagune beskyttet av omgivende rev. Frammevid lagunen och beroende på väderförhållanden (eftersom det inte finns någon hamn där) ankrar båten antingen i viken av Gramvousa(Tigani) inom2metereller påmetersdjup.


Helt fantastiska ställen. Det är en stor båt som får plats med många passagerare. Det kändes ändå aldrig trångt. Balos strand och lagun. När du anländer till ön Gramvousa kan du antingen bada eller ta en vandring till den venetianska fästningen på toppen av ön.


Så snart du är framme vid lagunen kommer du att ha cirka timmar att bara koppla av och njuta. På den nordvästra sidan av Kreta ligger ännu en fantastisk strand med turkost- och långgrunt vatten. Det går en båt från Kissamos varje morgon. Vi hyrde bil och tog oss dit.


Flera getter såg vi utmed vägen! Mellem de to kyster er der store områder med sand og en lagune med lavt, stillestående vand.

Merparten av alla fina stränder på Kreta ligger i den västra delen av ön, även om det så klart finns ett par stränder på östra sidan som också är värda att besöka. Vi låg mindre än dm från vattnet, ibland stänkte det, men det funkade. Keliaujant automobiliu turėsite septynis kilometrus važiuoti žvirkeliu ir du kilometrus keliauti pėsčiomis, esant dideliam karščiui bus sunku leistis ir dar sunkiau pakilti į kalną, todėl nepatartume rinktis šitą keliavimo būdą sergant širdies ligomis ar riboto judėjimo žmonėms. Den ligger på öns nordvästra udde Gramvousa.


Revet är en populär badstrand som även omfattar en skyddad strandlagun. På resan till Zakynthos kan du se fram emot flera vackra stränder, mysiga städer och riktigt skönt klimat! Som en av Grekland joniska öar är Zakynthos, likt sina grannöar frodigt grön.


På öns västra och norra kust stupar branta klippor rätt ner i havet, vilket ger stränder som endast kan nås med båt. Warto zobaczyć to miejsce na własne oczy, gdyż wykonane tu zdjęcia stały się swoistą ikoną ilustrującą piękno Grecji.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg