onsdag 15 februari 2017

Sugen på något gott nyttigt

Köp blandade små tomater i olika färger och former, eller bara vanliga cocktailtomater. Sött, gott och nyttigt ! Att göra en smoothie är väldigt enkelt och resultatet blir både gott och nyttigt. Lite yoghurt, frysta bär och banan är allt som behövs, plus en mixer så klart.


Tillsätt gärna chiafrön, kokosflingor eller vetegräs för den extra energin.

Sugen på något sött eller salt? Chips och lösgodis är så klart supersmarrigt, men det finns mycket som både är nyttigt och gott. Eftersom bananen är rik på kalium, vitamin C och vitamin Bväljer vi att hålla bananfanan högt, i synnerhet i mellanmålssamanhang. Att den är välförpackad av naturen och smakar gott är ju inte heller någon nackdel.


Vårt blåaste bär tycks mer hälsosamt än mors lilla Olle kunde ana på sin tid. Den grekiska yoghurten är något fetare än en vanlig yoghurt vilket gör att blodsockret håller sig nere. Granola innehåller både frön och nötter vilket ger dig flera nyttiga mineraler och vitaminer.

Gör gärna egen granola! Här har jag samlat nyttiga godsaker och sötsaker som man kan äta massor av utan att ha dåligt samvete. För ibland är man ju sugen på något riktigt gott , men samtidigt sugen på att vara nyttig.


Här är nio ganska nyttiga godsaker som gör livet lite enklare. Kesoplättar – är du sugen på något gott är kesoplättar perfekt att röra ihop och steka. Fyllda med protein och förvånansvärt nyttiga.


Perfekt för lchf och paleo ätare. Då är det här receptet något för dig! Den här banankakan innehåller dessutom bara tre ingredienser: banan, bakpulver och kakao – och det blir SÅ gott ! Rosta broccoli och servera som snacks.


Där kan du själv kolla vad som är kalorisnålt. Servera med en god dipp. Exempelvis inehåller kexchoklad femton gånger så mycket energi som frusna hallon, fast de är ungefär lika goda. Om man är mer sugen på något fett än sött så kan jag rekommendera kesella lätt (kvarg med fett). Frisk smoothie med härlig smaksättning av melon, apelsin, färsk ingefära och honung.


De här chokladbollarna innehåller kakao och havregryn som i det klassiska receptet – men är utan smör och tillsatt socker.

Dessutom är de proppade med vitaminer och mineraler. Socker och smör har ersatts av mixade, torkade bär och mango samt hälsosam kokosolja. Nyttiga , supergoda chokladrutor helt utan socker eller tillsatt fett. Jag smakade dessa på ett hotell och ingredienserna stod nedskriva på en skylt (men inte mängden). Jag gick hem och testade att baka dem själv och de blev precis lika goda ! Men nu för tiden så har jag nästan alltid dom här fantastiskt goda chokladbollar i frysen, som dessutom är lite nyttigare.


Och när jag blir så där sugen så jag bara MÅSTE ta något så tar jag upp en sån chokladboll och kokar mig en kopp te. Att leva en aktiv livstil kräver att du du och då fyller på med energi för att orka vara ditt bästa jag hela dagen. Pilinöten är ett perfekt val för dig som är på språng, behöver ladda om eller bara är sugen på något gott. Ett nyttigt val, för en bättre hälsa.


Baka dessa goda kokostoppar utan ägg, socker och smör! Det är matbloggaren Jonathan Ottosson, som driver Ottos matblogg, som har tagit fram det här receptet på ett bakverk som är både gott och nyttigt. Jag känner mig ofta sugen på något sött strax efter att ha ätit en god middag.


Det kan tyckas underligt att man efter en större måltid längtar efter något sött. Men det är mycket vanligt och beror inte som man tidigare trodde på att ditt blodsocker åker hiss, utan att kroppen känner sig mätt och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg