fredag 3 februari 2017

Dopkort text gudmor

Doppresenter hittar du här. Behöver du förslag för en trevlig text till ett dopkort ? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera texter som kan passa i en dop. Läs även: Texter och böner till dop.


Har du egna bidrag av dikter som passar till dop som du vill dela med dig av på Dopguiden?

Observera att du måste ha skrivit texten själv och att vi för närvarande inte betalar ut någon ersättning för publicerade bidrag. De som finns på dopguiden etc är så uttjatade. Vad skriver man för hälsning i ett dopkort ? Ska vara fadder och söker DIKT!


Dop, vad skriva på kort? Gratulera nyföd dikt till nyföd lyckönskningar till babyn, dopdikter till inbjudningskort, grattis till nyfött barn, dikter till dop eller namngivning, tips om dopdikter, dikt och psalmer till dop, dopdikt, en bebis dikt, doprim, dikter och verser till dopet, citat till dopkortet, textförslag till dopkort , grattis till nyblivna. Dopkort – Text till kort.


Ett gossebarn har tagit klivet in i denna värld. Han har fått smak på livet och önskas lycka på sin färd.

Förälderns löfte Min kära, älskade skatt. Vi ska på dopet imorgon så det är lite brådis. Nu vill jag att ni delar med er av era bästa tips, pliiiize!


Här hittar du även dikter till dopet. Missa inte tillfället att säga några ord direkt från hjärtat på ditt barns dop, kanske med hjälp av en fin dopdikt? Det är också väldigt fint att ha med en.


Någon som har nåt bra tips på en fin dikt eller text att läsa på min systersons dop? Vad innebär det att vara gudförälder, eller fadder? Och kan man välja en fadder även om barnet inte döps i kyrkan?


Prästen Gabriella Johansson berättar. Men då verkar ju texten vara okej i alla fall. Jag ska även vara fadder. För övrigt blev jag lite matt när jag skulle köpa kortet. Namngivning är en annan ritual, skild från dopet.


Faddrarna behöver inte själva vara ett par och det behöver inte heller vara en av varje kön. Att ha en manlig och en kvinlig förebild i sina faddrar är väl i och för sig en fin tanke, men andra kvaliteter kan ibland vara viktigare. Vid kungliga dop är aldrig gudfar och gudmor gifta med varandra utan väljs från olika håll.


OSA dvs om svar anhålles bör man ha med.

Sedan skulle inbjudningskorten till dopet få frimärke och läggas på brevlådan. Svaret brukade man få via ett telefon eller sms. Idag skickas de flesta inbjudningskorten för dop via epost, facebook eller sms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg