torsdag 2 februari 2017

För och nackdelar med dödsstraff

För och nackdelar med dödsstraff

Som med alla saker på vår planet finns det även bra och dåliga saker med dödsstraff. Jag kommer ta upp dem vanligaste och , enligt mig, de starkaste argumenten. För och nackdelar med digitala medier on Vimeo.


Låg förvaltningsavgift. För - och nackdelar med ETF:er utan hävstång. Brottslingar som riskerar dödsstraff har inget att tjäna på att ge upp.


Rent rationellt så tjänar en brottsling som väntas dömas till dödsstraff på att göra vad som helst för att undslippa arrestering. För att sammanfatta inlägget så finns det alltså en massa olika syner på dödsstraff. Både för - och nackdelar. Kanske är det bäst att inte återinföra det i Sverige.


För vilka är vi att bestämma över andras liv. Det hade ju varit bättre om alla bara tog hand om sina egna liv, för då hade vi ju inte behövt diskutera det här. Nu återkommer jag då till våra debatter i skolan.


Då jag och en kompis fick samtalsämnet dödsstraff som vi skulle debattera om. Jag fick då uppgiften att vara för och min kompis blev emot. Där fick jag det svårt! Att debattera för något som man inte riktigt höll med om.


För och nackdelar med dödsstraff

Det finns ingen vetenskaplig undersökning i världen som säger att dödsstraffet är starkt avskräckande. Bara fruktan för vanliga straff har alltid avskräckt människor. Dödsstraff avskräcker. Och eftersom dödsstraff avskräcker människor ännu mera så räddar det liv.


Alla har rätt till liv oavsett brott, och dödsstraffet är något som bland annat Amnesty kämpar hårt för att avskaffa i alla länder. De skriver brev och artiklar, genomför aktioner, informerar i skolor, föreläser och är en stor kunskapsbärare gällande dödsstraffet. Länder som Argentina, Brasilien, Mexiko och Peru har dock kvar dödsstraffet för brott i krigstid.


I USA har delstater, och även USA federalt, dödsstraff. En brottsling borde ju garanterat ta att tänka igenom det noga och överväga för och nackdelar med det han ska göra om risken för att få dödsstraff fanns. Om man ändå, mot all förmodan, skulle genomföra dådet, så kan man ju antingen inte vara riktigt frisk eller längta efter att få dö. För att göra detta, letar jag efter litteratur och råd.


Fördelar och nackdelar. I flera länder använder politikerna dödsstraffet för att visa att de tar i med hårdhandskarna mot kriminalitet - ett chockerande och också godtyckligt sätt att leka med människoliv. I andra länder används dödsstraffet ofta som ett verktyg för politiskt förtryck.


Ett sätt att göra sig av med oppositionella. Med ett flygplan kan man ta sig till alla världens hörn till ett relativt bra pris. Under tiden kan man underhålla sig själv på annat sätt samtidigt som man förflyttar sig i extrema hastigheter mot sin destination. Precis som med alla transportmedel finns det både för - och nackdelar med att flyga.


Jag skriver ner för - och nackdelar med att välja en speciell utbildning som jag funderar på att söka. Jag tar hänsyn till både kort- och långsiktiga konsekvenser. Din partner vill gifta sig, medan du har varit mer inne på att bara vara sambor. Gå igenom för - och nackdelar med ett giftermål.


För och nackdelar med dödsstraff

Akryl tillverkas av plast (petroleum). Jämfört med polyester som också är gjort av plast är framställningen av akryl mer komplicerad och resurskrävande. Det krävs lösningsmedel och väldigt mycket kemikalier för att kunna bilda trådar av plasten och utsläpp av dessa kemikalier gör att akrylframställning får en stor miljöpåverkan.


Jag och en klasskamrat går tredje och sista året på teknikprogrammet. Vi skriver en vetenskaplig rapport med huvud rubrik dödsstraff. Fotnot: I dag tillåter av USA:s delstater avrättningar och omkring två tredjedelar av amerikanerna är för dödsstraff , skriver hbl. Vi kommer att ha en debatt i skolan imorn som handlar om dödsstraff i engelskan.


Så jag behöver en massa argument för dödsstraff , och även en del sätta-dit frågor (kontringar). Så om ni har några ni kan dela med er av så skulle det vara schyst! Frågar ej om personliga åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg