onsdag 22 februari 2017

Kristna symboler bilder

Gratis för kommersiellt bruk Ingen attribution krävd. Nya användare åtnjuter rabatt. Katakomberna var vaggan för all kristen konst.


De första kristna hade inga fördomar emot bilder , avbildningar eller statyer. Den uppfattningen har bestämt vederlagts av alla som studerat kristen arkeologi. Kan du bilderna i Bibeln?

Under kristendomens tvåtusenåriga historia har man använt symboler för att samla de troende, för att predika och betona olika bibliska principer. Men kan vi tolka dem i dag, vet vi vad de betyder? Här har vi samlat några av de mer.


I många kyrkor finns det dopträd eller något annat där man hänger upp en symbol när någon döpts. Den som döpts bjuds en tid efter dopet in till en gudstjänst för att hämta sin symbol. När man besöker en kyrka blir dopträdet en påminnelse om mitt eget dop och att andra döpts till att vara en del av den kristna världsvida kyrkan. Det finns ett flertal kristna symboler , som korset och fisken.


Men vet du vad kyrktuppen eller duvan symboliserar? Kristusmonogram De flesta tror att det är ett X och ett P men de är grekiskans CH, vilket är inledningen på Christos, Kristus på grekiska.

I den kristna ikonografin är enhörningen en bild av Jungfrun, havande av den helige Anden. På Medeltiden hade enhörningen blivit symbolen för Guds inkarnerade Ord i Jungfru Marias sköte. Det framställs alltid i form av ett kors.


Vad betyder PX- symbolen ? Bibelns förbud mot bilder Varför och när man började bryta mot bildförbudet? Andra tolkar symbolen som ett arv från babylonisk mytologi. Enligt kristen tradition användes symbolen som ett lösen mellan kristna under den första tiden, då kristna periodvis var förföljda.


För att undersöka om den person man mötte var kristen kunde man helt enkelt rita en båge, som utgjorde ena halvan av fisken. Fastställda kristna symboler Kristet bibelduvabegrepp Uppsättning av kristna symboler Den dramatiska himmelapelsinen fördunklar den ljusa Yelllow solen stora Christian Cross Kristet fisksymbol Symbol för fisksingellägenhet. Foton Redaktionell Illustrationer Videor Ljud Gratis Bilder. Bli medlem GRATIS eller Logga in. Du är fri att redigera, distribuera och använda bilderna för obegränsat kommersiellt syfte utan att fråga om lov.


Kristna symboler stock illustrationer. Symbolen betyder alltid olika saker för oss och symbolen i sig kan aldrig vara helig, däremot det den symboliserar. Detta innebär inte att man som kristen tillber en symbol - man tillber aldrig ett kors - utan symbolen ger hjälp att fokusera på vad den symboliserar: Gud.


Tänk att många av oss här idag får vara kristna om vi vill det utan någon större fara. Dessvärre är det inte så för alla kristna. Korset är vanligt förekommande i kyrkans värld - tänk att korset har olika betydelser!


Det grekiska ordet för fisk, ICHTHYS, ICTHYS, ICHTHUS eller ICTHUS läses som en förkortning av IESOUS CHRISTOS THEOU YIOS SOTER som betyder Jesus Kristus, Guds Son, Frälsare.

En av de äldsta symbolerna som kristna ritade på väggarna i katakomberna. Synpunkter eller frågor på sidans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg