onsdag 1 februari 2017

Mamma med narcissistisk personlighetsstörning

Mamma med narcissistisk personlighetsstörning

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online. Hennes närmaste släktingar har ibland diskuterat att hon har ett sjukt beteende, men det är ingen som orkar försöka få henne att söka hjälp. Bor fortfarande hemma med min mamma just nu,är år o ska börja ett nytt jobb nu i höst.


Märkte för några år sedan att min mamma började bli mer o mer elak mot mig, sa massa taskiga och elaka saker, som att jag inte får göra si o så, att hon skulle bestämma allt jag gjorde. Känner du dig arg, tom eller ångestfylld efter möten med din narcissistiska mamma ? Om du har en narcissistisk mamma är det sannolikt att du ofta känner dig t. Ofta handlar det här om att att du pendlar mellan hopp och förtvivlan om du har en narcissistisk mamma. En förälder med narcissistisk personlighetsstörning är självupptagen och använder andra människor för att bekräfta sig själv.


Narcissister har en grandios utsida som döljer ett inre självförakt. Narcissistiska föräldrar kan skuldbelasta och kritisera sina barn vilket gör att barnen får en förvrängd bild av sig själva. Personer med narcissistisk personlighetsstörning har påfallande ofta drag av antisocial eller borderlinekaraktär, som ytterligare komplicerar symtombilden och behandlingen. De mest påtagliga dragen är den orealistiska självbilden, där man ser sig som unik, höjd över mängden, och med rätt till särskilda förmåner.


Att ha en narcissistisk personlighetsstörning kan yttra sig på olika sätt men gemensamt handlar det om personer med ett extremt behov av självhävdelse, överdriven självkänsla och bristande självkännedom. Frågan är: hur bör jag hantera en narcissistisk person? Vi kommer att ge dig några förslag… En narcissistisk person är överkänslig. Glöm aldrig detta koncept. Om någon har en narcissistisk attityd så är det för att personen försöker uppskatta sig själv, men djupt nere är personen rädd att denne inte har något värde.


Narcissistisk personlighetsstörning är en störning där individen är överdrivet upptagen av maktlystna prestige och fåfänga. De som har denna störning kan bland annat beskrivas som självtillräckliga, inbilska och egenkära personer med ett allt för stort självhävdelsebehov, samt behov av att stå i centrum. Men hos vissa personer är behovet så stort att de klassas som narcissister. Den kliniska benämningen är ” narcissistisk personlighetsstörning ” och en sådan person är i längden olidlig att leva ihop med. Misstänker du att din partner har denna störning?


Mamma med narcissistisk personlighetsstörning

Håll då utkik efter dessa vanliga tecken som kännetecknar narcissister: 1. Behandlingen för narcissistisk personlighetsstörning består huvudsakligen av psykoterapi. Inlägg om narcissistisk mamma skrivna av Giftiga relatione Narcissism är en individs självupptagenhet, självförhärligande och överdrivna tro på den egna förmågan. Termen kommer från namnet på den grekiska.


En mamma ska vara lyhör tålmodig och speglande. En människa med narcissistisk personlighetsstörning är som två olika. En vän till mig som jobbar inom psykiatrin och som dessutom känner min före detta sambo sa att hon nog kvalar in som Bipolär och Borderline med narcissistisk -psykopatisk personlighetsstörning och att problemet är att många med psykiska besvär saknar sjukdomsinsikt och därmed blir omöjliga att behandla. En person med god självbild och stark strävan ska inte förväxlas med en med narcissistisk personlighetsstörning , där den förstnämnda kan ses i mer positiv mening då beteendet i större utsträckning bidrar till goda effekter, medan den sistnämnda har så dominerande självupptagenhet att det istället utgör ett stort hinder i livet.


Man kan ha både narcissistisk personlighetsstörning och IPS, och annat också för den delen ( depression, ätstörning, fobi mm) De du beskriver i första inlägget tycker jag stämmer bäst på personer med narcissistisk personlighetsstörning och antisocial personlighetsstörning (psykopat). Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt. Kvinnliga narcissister anser att mannen hon är tillsammans med måste behandla henne som något alldeles särskilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg