torsdag 9 februari 2017

Skaffa höns regler

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror.


Skaffa höns regler

Intresset för att ha egna höns har ökat markant de senaste åren. Kanske är det längtan efter att bli mer och mer självförsörjande som ligger bakom trenden. Att ha höns är faktiskt enklare än vad man tror. Hon har genom åren haft flera olika raser av höns i sin trädgård och även fött upp kycklingar i köket.


Hon har skrivit Höns : Raser, skötsel, uppfödning och Höns i trädgård som innehåller mängder med praktiska tips för den som har eller planerar att skaffa höns. Här svarar hon på vanliga frågor om att skaffa höns : 1. Vill du skaffa höns och vakna upp till nyvärpta ägg till frukosten? Men innan du hakar på trenden – kolla upp vilka regler och tillstånd som gäller där du bor! Ibland gäller andra regler för tuppar, så det bästa är att undersöka vad som gäller där du bor. Här är tips till dig med höns på hjärnan.


Skaffa höns regler

Vi råder dig också till att alltid informera grannar innan du skaffar höns. Om du bor i bostadsrätt eller planerar att ha hönsen på din kolonilott måste du också kolla föreningens stadgar. Håll koll på reglerna för att skaffa höns – Hönsen ska ha det bra och det är viktigt att man följer alla regler , både de som kommunen satt upp och de som finns i djurskyddslagen, säger Anette. Leksaker i utegården gör det roligare att vara höna hos dig. Vad måste du tänka på innan du skaffar höns ? Vad gäller, vilka lagar och regler finns?


Kyckling och kläckning? Hon tar också med sig olika raser av höns och olika ägg. Höns i tätbebyggt område: Olika kommuner har olika regler för höns i tätbebyggt område. Vad jag vet så tillåter de flesta att man har höns så länge man inte har tupp, eller att tuppen är instängd vissa tider på dygnet.


Kolla med din kommun om de har några regler innan du skaffar höns. Jag hade höns (flera raser samt genbank för Hedemor och Bohusdals svarthöna) ett antal år för länge sedan men pga flyttar och annat elände så fick jag sluta ha höns. Det som är viktigt är faktiskt att skydda hönsen mot rovfåglar. Har du ett envåningssystem får du som mest ha höns per m² tillgänglig yta om hönsen väger mindre än kilo och höns per m² tillgänglig yta om hönsen väger kilo eller mer. Har du ett system med flera våningar får du som mest ha höns per m² tillgänglig yta men maximalt höns per m² golvarea.


Då behöver inte hönshuset vara lika välisolerat, utan fungerar mer som en plats för hönsen att sova och värpa på. Hönorna behöver utrymme utomhus. Funderar du på att skaffa höns och bygga ett hönshus inom detaljplanerat område så bör du börja med att ta reda på om det överhuvudtaget är tillåtet att ha hönor, tuppar och hönshus där du bor. Vissa kommuner tillåter det, vissa inte. Skaffa höns i trädgården – det behöver du veta – Land.


Du måste bygga och inreda ett hönshus,. Jag tror man behöver någon form av godkännande för att ha höns , sen är väl det lättare att få om man bor på landet än i stadsplanerat område. En vän funderade ett tag på att skaffa höns men det blev för krångligt byråkratiskt så det las. Härliga höns – det här behöver du veta innan du skaffar egna.


Förutom goda ägg får du trevliga hjälpredor i trädgården. Det är enklare än man tror att ha höns. Det intygar författaren Anette Sievers när Grannliv ber henne berätta om sin hobby.


Skaffa höns regler

Reglerna som fanns förut var meningslösa och krångliga. Man behöver inte tillstånd för att ha hund och därför borde man kunna skaffa hönor och getter också, så länge de inte ställer till med några problem, säger Daniel Ek som är avdelningschef på Miljöförvaltningen. Många tror att bara expertbönder kan ha höns eftersom det är svårt, men så är inte fallet.


Om du funderar på att skaffa höns kanske du undrar hur mycket plats du behöver i din trädgård? Denna handbok kommer ge dig svar på alla dina frågor. Henke är omtänksam så han bestämde att endast det bästa duger till hönsen.


Därför har vi konstruerat detta hönshus efter konstens alla regler , och vi har talat med representater för hönshållare och olika föreningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg