onsdag 1 februari 2017

Konflikthantering i professionellt lärarskap 2011

Konflikthantering i professionellt lärarskap 2011

Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag. Birgitta Friberg är adjunkt vid yrkeshögskolan i Göteborg och arbetar även hon med konflikthantering. Fem av bokens nio kapitel behandlar centrala perspektiv på och teorier om konflikter och konflikthantering.


Konflikthantering i professionellt lärarskap 2011

Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Logga in för att reservera. I skolan hamnat du ofta i grupper som du själv inte har valt och då är det oundvikligt att konflikter uppstår. Konflikter blir till i möten med människor.


I den här boken kan vi som pedagoger få mycket hjälp att hantera och lösa konflikter. Att hantera och förebygga konflikter på arbetsplatsen. StockholLärarförbundet.


Empowering students to handle conflicts through the use of drama. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar samt säkerställer användningen av applikationen. Utifrån socialpsykologisk och pedagogisk forskning får man i denna bok grundläggande kunskaper inom kommunikation och konflikthantering.


Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. KONFLIKTHANTERING I PROFESSIONELLT LÄRARSKAP innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskapsfältet. University of Gothenburg.


Danskt band) av Mikael Lundgren. I fråga om konflikthantering ligger tonvikten på konflikthanteringsstrategier, ickevålds kommunikation och medling. Genom praktiska övningar får de studerande utveckla förmågor att kartlägga konfliktsituationer samt igenkänna och granska olika strategier för konflikthantering. Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap (UVK), högskolepoäng Social Relations, Conflict Handling and Leadership, 7. Häfta Skickas inom vardagar. På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.


Etik i professionellt lärarskap visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar.


Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. Utbildning i konflikthantering och svåra samtal för dig som vill bli bättre på att hantera konflikter. Det här är en utbildning i praktisk konflikthantering och hur du gör svåra samtal enkla. Den första insikten du får är att konflikter och svåra samtal varken är fel eller dåliga.


Read reviews from world’s largest community for readers. Att inte största fokuset bör ligga på den bit som finns i toppen där det kan handla om exempelvis avstängning av en elev från skolan, så man inte hamnar i en situation där man ofta får springa runt och släcka bränder. Det finns inga omdömen till denna titeln. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. KonfliKthantering i professionellt lärarsKap innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskaps­ fältet.


Konflikthantering i professionellt lärarskap 2011

REALESTATEINVESTINGINCANADA. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar. Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen?


Gedigna insikter om och kunskaper i konflikthantering i professionellt lärarskap är därför en nödvändig kunskap för alla som arbetar i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg