torsdag 19 november 2015

Småkakor mördeg

Mördeg , receptet på en grunddeg till alla goda mördegskakor. En hel massa småkakor är gjorda av mördeg , bara att prova olika smaksättningar. Degen går också utmärkt att frysa och ta fram när det kommer gäster! Botanisera bland massor med recept, tips och inspiration. Grundrecept på mördeg som kan användas till massor av goda småkakor som Finska pinnar, Strassburgare, syltkakor, kakor med nötter, Brysselkex med mera.


Mördeg används också till pajdeg för söta pajer och tart samt mandelformar med mera.

På bilden Brysselkex bakade av mördeg och med kant av pärlsocker. Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Det innebär att den som. Du bakar den enkelt på smör, mjöl och socker, och ändå kan du använda den till mycket mer än sju sorters kakor. Den är ett slags mirakel, den här mördegen , inte förvånande att det är en riktig klassiker.


Saffran – ett arv från förr. Baka bröd som ett proffs – med Johan Sörberg. Att tillsätta hela ägg i mördegen gör degen enklare att kavla, då ägg gör degen mer elastisk.

Mördeg ska alltid bakas av ordentligt så att mördeg får riktigt med färg. Bakar du mördeg för kort tid smakar mördegen mjöligt i munnen. Både klassiska favoriter blandat med lite nya.


De flesta småkakor går snabbt och lätt att baka med dessa enkla recept med bilder steg för steg. Imponera på dina gäster med nya sorters småkakor och klassiker som drömmar, bondkakor och kolasnittar. Här bjuder vi på våra frestande recept på glutenfria småkakor , perfekta till fika eller kalas!


Välj recept efter tycke och smak eller tidsåtgång, här hittar du allt för alla smaker eller tidsramar. Här kommer ett recept att pröva. Glutenfria småkakor - varsågod! Kakor är underbara bakverk. Enkla att göra, perfekta till fikat eller eftermiddagskaffet.


Passa på att baka sju sorters småkakor när du ändå håller på! En tugga eller max två. Annars är det ingen småkaka. Småkakor är en av mina stora laster.


Dessa små fantastiska bakverk kan göras i oändligt många smakkombinationer men även här har jag mina absoluta favoriter… För att ens få till småkakor behövs en bra mördeg. Mördeg Rör samma torra ingredienser, och tärna sedan ner smöret.

Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop. Sätt ugnen på 1grader under tiden degen står i kylen. Tosca Hacka pistage grovt. Duka upp till kafferep med sju sorters kakor.


Drömmar, kolasnittar, hallongrottor, sockerringar, chokladlöv och jitterbuggare. Wienerstänger är goda klassiska småkakor som du bakar enkelt och rationellt med det här receptet. Enkelt recept på klassiska wienerstänger som är småkakor gjorda på mördeg med hallonsylt och glasyr.


I Sverige serveras traditionellt småkakor som sista del på ett kaffebord (bulle, mjuk kaka, småkakor ). Mördeg består av hårt matfett (smör eller margarin), socker och vetemjöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg