tisdag 10 november 2015

Phuket bästa strand

Try MySimon and Save Time. Det här är stranden för den som är ute efter lugn och ro. Sanden är ganska grov och det är långgrunt men mycket naturskönt med utsikt över Chalong Bay och Lone Island.


Förhoppningsvis kan den här sidan vara till hjälp för någon av de resenärer som sitter och funderar över vilken strand som ska bli mål för nästa semesterresa. Om Thailand Thailand har en befolkning på ca miljoner.

I norra Khao Lak hittar du semesterparadisets vackraste strand. Vit san palmer som hänger ned över stranden och ett klarblått vatten. Stranden är fortfarande relativt lugn och här kan du koppla av på riktigt.


Detta är en stor strand där du inte behöver trängas bland andra besökare, men där du också kan äta en bit mat och få massage under tiden du njuter av tystnaden. Phan-Nga-bukten med sockertoppsberg och märkliga kalkstensformationer. Stränderna här är ofta gyttjiga och täckta med mangrove. Vi åker under högsäsong men vill inte att det ska vara så fullt på stranden av turister så man inte får plats.


Det ska vara ett barnvänligt område, inte ett som har en massa barer runt omkring.

Små serveringar gömmer sig under kasuarina-trädens barrliknande löv. Visst finns det både hotell och trafik, men tonläget är lugnt. I grannskapet väntar dessutom flera andra sköna stränder , till exempel Nai Yang och Banana Beach. Lite lugnare är det på exempelvis Layan och Ya Nui beach.


För andra aktiviteter än det hav-, strand - och stadsrelaterade så finns den stora gyllene Buddhastatyn som inte bör ses. En liten restaurang finns för den som vill äta lunch, och annars är det bara att njuta av lugnet på stranden. Hit reser du för att njuta av vädret, stränderna , kulturen och maten. Men det är klart, för att semestra på stränderna som Conde Nast anser vara bäst i världen krävs det en semesterbudget som de flesta inte har råd med. Vill man ha vit sand och turkosblått hav är den här stranden ett måste, säger Anna Hagberg på Ving om Phra Nang.


Bästa stränderna för barnfamiljer. Thailand har fantastiska stränder runt om i landet, men vissa lämpar sig bättre för barn än andra. Här har vi sammanställt en lista på fem stränder som passar extra bra för barnfamiljer.


Karon Beach är utan tvekan ett av de bästa valen för er semester om ni tycker om härliga långa stränder , bra urval av matställen, lugnare uteliv men ändå nära till Patong och framförallt bra stämning. Phuket – svenskarnas favorit i Thailand. Idag inleder familjen Ljungdahl en serie om sina bästa tips.


Läs gästrecensioner och boka den perfekta strandhotellet för din resa.

Phang Nga Bay – bäst för kajak-äventyr och avskilda stränder. Det är inte enkelt att ta sig hit, och namnet är nästan omöjligt att uttala. Exklusiva filmklipp från stränderna. Tips och priser på resor och boende. Det bästa är att undvika högsäsongen och ställa in siktet på stranden Kata Noi, som ligger minuter söder om den mer livade Patong Beach.


Men här finns också lugna oaser fyllda av fågelkvitter och små hål-i-väggen med rykande het thaimat. Kata Beach anses som det bästa området för den som vill snorkla utmed stranden. En liten bit utifrån stranden ligger ett mycket vackert rev och revet är mycket populärt då det händer att jättesköldpaddor simmar omkring där. På denna strand finns också en av de mest lyxiga hotellen på ön.


Längre söderut hittar man två mindre ständer, varpå den sista innan nationalparken som ligger längs söder på ön, är ganska stenig, ”rå” och har endast några enstaka enkla bungalows att hyra. Den sista stranden ligger i nationalparken och är utan tvekan sagolik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg