måndag 16 november 2015

Må illa i slutet av graviditeten

Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet , familj och barns utveckling. Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden.


Boka Ma Villa Khao Yai och spara upp till med Agoda! Ofta lättar besvären runt graviditetsvecka 20. Men några mår illa hela graviditeten.

Illamåendet och kräkningarna påverkar inte barnet negativt, men det kan vara väldigt jobbigt för dig som är gravid. För en del kan besvären göra så att graviditeten känns som en plåga. Min tjejkompis är i vOc hon har börjat må tok illa nu på slutet. Hon har inte mått illa på hela graviditeten utan det har kommit nu för henne. Mot slutet av graviditeten , när mer blod ska pumpas runt i kroppen får hjärtat arbeta lite hårdare än vanligt.


Då kan det kännas som om du får hjärtklappning. Du kan också bli andfådd i slutet av graviditeten. Det beror på att lungorna har mindre plats i kroppen.

Jag undrar om det är någon som har blivit illamående igen mot slutet av graviditeten ? Jag är nu i Voch mår rätt vad det är illa som tusan, och jag är lös i magen. Det har jag varit nu i 1-veckor. Jag har läst att man blir lättare förstoppad mot slutet , men det stämmer ju inte på mig. Under den första delen av graviditeten utvecklas embryot från en enda cell till ett foster som har alla kroppsdelar på plats.


Det är vanligt att man mår illa under första trimestern, och att det går över sedan. Vecka 1-De två första veckorna av den tid som räknas in i graviditeten är man faktiskt inte gravid. Prostaglandin produceras i kroppen under hela graviditeten i takt med att livmodern växer och utvidgas, men hålls tillbaka av progesteronet.


När progesteronproduktionen minskar i slutet av graviditeten så tar prostaglandinerna över och värkarna sätter igång. Det är ganska vanligt att må illa i slutet av graviditeten. Bebisen är rätt stor och trycker på de inre organen. Hur du mår i början av graviditeten skiljer sig åt mellan olika kvinnor.


Vissa mår väldigt illa och tappar i vikt medan andra redan har börjat öka i vikt. Om du mår illa , så kan det hjälpa att försöka äta många, mindre mål mat under dagen. Ett tips är att börja med en skorpa och lite kolsyrat vatten innan du stiger upp på.


Det råder delade meningar om det är en fara men om man själv inte mår bra av att ligga på rygg och blir så pass påverkad att man mår illa , spyr eller blir svimfärdig så fungerar ju uppenbarligen inte cirkulationen i din kropp och rent logiskt tänkt borde det då också påverka bebisen. Rådgör med barnmorskan.

Man ska undvika att sova på rygg i slutet av graviditeten eftersom barnet då kan trycka mot det stora blodkärlet som löper längs med ryggraden på kvinnan (läs mer på sid 17). Det gör att blodtrycket sjunker och ger ett sämre återflöde av blod till hjärtat och därmed även ett sämre återflöde till barnet. Det är mycket vanligt att må illa i början av graviditeten. Det magen särskilt vanligt att må illa om morgnarna, Mer hungrig än vanligt Läs mer om svullen mage och gasig i magen under graviditeten på Tarmarna arbetar långsammare under graviditeten till följd av dessa hormonförändringar. Många mår bra och kan leva ett normalt liv under andra trimestern, men för andra kan hela graviditeten upplevas som besvärlig och påfrestande.


Fler som lidit av illamående sent i graviditeten ? Jag vet inte hur jag skall stå, sitta, ligga osv. Sitter jag blir magen ihoptryckt och det känns obehagligt. Allt inom ett par minuter.


Om man vanligtvis lider av PMS så är risken större att man kommer känna av humörsvängningar under graviditeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg