torsdag 5 november 2015

Curaçao officiella språk papiamento

Boka hotell i Curacao idag. Spara upp till med Agoda! Papiamento har dock nyligen återigen införlivats i det lokala utbildningssystemet. Vill du lära dig lite papiamento ? Här är några fraser för att komma igång! Holländska, som är det officiella språket , och det lokala blandspråket papiamento.


De flesta pratar även engelska och spanska. Curaçao är en torr ö med endast 5mm regn per år. Den största delen av vattenförsörjningen kommer från en stor destilleringsanläggning på sydkusten. Det finns även några saltdammar på ön.


Officiella språk Valuta. Nederländska Papiamento Antillergulden. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Denna ö är en underbar destination för er som vill ha möjlighet att utforska på egen han eller för er som gärna kombinerar med en annan ö – t. Aruba, St Martin eller Dominikanska Republiken! Papiamento ou Papiamentu é uma língua crioula falada no Caribe Neerlandês.


Papiamento também é uma língua reconhecida nos órgãos públicos holandeses de Bonaire, Santo Eustáquio e Saba. Språket är en blandning av portugisiska (ungefär ), spanska, nederländska och engelska. Papiamento är det språk som räknas som modersmålet, men officiellt språk är nederländska, och engelska och spanska används ofta inom affärsvärlden.


ABC, com status oficial em Aruba e Curaçao. Det officielle sprog er hollandsk , lokalsproget er papiamento , mens handelssproget hovedsagelig er engelsk eller spansk. Papiamento er førstespråk for eit fleirtal av folket, men både engelsk og nederlandsk har i tillegg offisiell status som statleg språk. Her er ein språkstrid på øya om kva som bør vere førstespråk.


Origine du nom papiamento. Språket er hovudsakleg basert på spansk eller portugisisk og nederlandsk, med mindre innslag frå arawak og vestafrikanske språk. Dykning och äventyr i världsklass. I dag är läget betydligt mer sorglöst och trivsamt på ön, och tur är väl det! Engelska och spanska är de vanligaste språken , men det officiella språket är holländska.


Ursprungsspråket heter papiamento , vilket är en blandning av flera olika språk. Frisiska är officiellt språk (vid sidan av nederländska) i provinsen Friesland. Ytterligare erkända regionala språk , dock inte med samma status som frisiska, är nedersaksiska och limburgiska. På Bonaire är papiamento officiellt språk , på Saba och Sint Eustatius engelska.


Curaçao officiella språk papiamento

En tonåring som heter Olivia säger till exempel: ”När man lär sig ett nytt språk vidgar man sina vyer och får nya vänner. Glosbe, online-ordbog, gratis. Gennemse milions ord og sætninger på alle sprog. Bibeln talar om ”änglars språk ”, och av det förstår vi att de har ett språk och kan tala.


Gud har kommunicerat med människor med hjälp av änglar, men han vill inte att vi ska dyrka dem eller be till dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg