onsdag 18 november 2015

Franciskanerklostret hvar

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Hvar är rik på historia och i alla byar på ön hittar man välbevarad arkitektur från medeltiden. En liten bit ifrån Hvar ligger också Pokonji Dol som är en lugn stenstrand belägen i en vik.

Här är vattnet mycket klart och man ser ända ner till botten. Man kan således ta ett uppfriskande bad i samband med sitt besök på klostret som erhåller en myntsamling, tavlor och målningar, böcker från forna tider samt ett museum. Stränder i Hvar Island: Se omdömen och bilder för stränder i Hvar Islan Kroatien på TripAdvisor.


Franciskanerklostret i staden Hvar. Här finns solstolar, parasoller och en trevlig taverna som heter Pokonji Dol. Hvar är ingen stor stad och mycket av det traditionella lantliga livet lever kvar, i omgivningarna odlas mycket mat.


I hamnen ser man de små fiskebåtarna komma och gå och rensa fiskarna direkt på kajkanten för att sedan läggas på grillen och serveras.

På restaurangerna kan man få mycket som är lokalt odlat, som t. Zeljka is so nice, she had a caring mother figure vibe to her. She helped my friend with her luggage up the steps to her place and very reachable by text if I had any questions. Stefans-katedralen, gå på markna besöka den blå grottan och upptäcka strand efter strand.


Hvar koloniserades av greker under 300-talet före Kristus. Vid den skyddade stora viken på öns norra lågland etablerades staden Pharos på det ställe där staden Stari Grad ligger idag. På den bergiga sydsidan, nära den västra udden etablerades samhället Dimos på det ställe där staden Hvar ligger idag.


Hotel Croatia ligger i Hvar. Se våra erbjudanden för Amfora Hvar Grand Beach Resort i Hvar. Hittar du hotellet till ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det genom vår prisgaranti. Billiga hotell, lägenheter och semesterbostäder i Ön Hvar. Hvar , i Kroatien som Sembo rekommenderar.


Hvar sägs vara en av Adriatiska havets häftigaste öar och är därmed ett väldigt populärt turistmål. Under såväl juli som augusti är ön fullpackad med turister, vilket bidrar till att nattlivet ständigt håller en hektisk puls. I staden Hvar finns därför några av de bästa klubbarna och barerna längs den Dalmatiska kusten.

Dess namn kommer från öns grekiska namn Pharos. Av stadens historiska monument kan du besöka fästningen Fortica, den Hvar katedralen, teater och franciskanerkloster. Samtidigt känns det kul att kanske åka till någon annan del av Kroatien då jag redan varit på Hvar ,. Klicka på satellit för att se detaljerade. Rum Känn dig som hemma i ett av de 2luftkonditionerade rummen med LCD-tv. Läs riktiga recensioner - boka nu!


Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad. Detta hotell ligger km från Momos strand och km från Loggian i Hvar. BB Dela Hvar Island - 3-stjärnigt hotell. Boendet består av rum. Något som fastnade under den guidade turen var att vill du köpa ett boende på Hvar kommer det att kosta dig.


Jämför och boka det som passar dig bäst. Hvar har en historiskt intressant stadskärna och väster och öster därom den ligger nyare områden. Att ta sig till Hvar.


Färja från Split eller Korcula, landsvägen från resten av Hvar via antingen den gamla vägen över bergen eller den nya vägen längs södra kusten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg