tisdag 17 november 2015

Latinska ord medicin

Latinska ord medicin

Registret är det största oberoende digitala biblioteket över medicinsk terminologi och grundar sig på boken. Läkemedelsberäkning är för varje sjuksköterska och läkare. Metriska systemet Enhetsfaktor När man anger värdet av en. Medicinska basmorfem, prefix och suffix Medicinska termer är. Enhetsomvandlare Omräknare för konvertering mellan avstånd.


Latinska ord medicin

Uttalen är ofta försvenskade i medicinsk praxis. Exempel: atrofí, arachnoidéa, choledóchus, ependy´m mm. De ord som här finns medtagna är huvudsakligen. Elementära kunskaper i latin underlättar studier av medicin genom att termer och namn får betydelser som man annars vore omedveten om. Det område där detta märks allra tydligast är anatomin, där i princip alla strukturer har namn som utgörs av latinska ord (och låneord från grekiska).


I latinska ordlistor anges nominativformerna tillsammans med angivelser av deras genitivändelser i singular samt deras genus (m = maskulinum, f = femininum, n = neutrum). Ibland är skillnaden mellan kasus stor och då redovisas hela genitivformen av ordet. Utifrån detta kan man utläsa vilken deklination ordet följer. Secondary Sidebar Sök Lexikon24. Medicin eller biomedicin är den vetenskap och praktik som ägnar sig åt att förhindra, diagnostisera och behandla sjukdomar, samt att upprätthålla mänsklig hälsa och att undvika död.


Här hittar du förklaring till många av de termer som används inom sjukvården med inriktning på läkemedel och mediciner. Ordlistor inom medicin. Växter, djur, svampar, bakterier och andra arter har än i dag till stor del vetenskapliga namn på latin.


Härvid är det nylatin som gäller. Latin i medicin och biologi. Ordspråk om Sjukdom, Medicin och citat om Sjukdom, Medicin - Sveriges största samling ordspråk och citat! Visst händer det att du har hört eller läst ett medicinskt ord som du inte förstår? Här finns hjälp att få då jag har sammanställt ett medicinskt lexikon.


Vanliga och även en del mindre vanliga ord som används inom medicin och hälsovård ingår med förhoppning att utöka innehållet successivt. Ta chansen och lär dig lite latinska fraser. Postad på SkrattNet för länge sedan. Hårnätet är under trädet.


Vanliga medicinska ord och förkortningar - Vanligt förekommande latinska ord och förkortningar på medicinskt språk ADL - Allmänna Dagliga Li. Försvenskning av medicinska ord sker efter ganska bestämda regler. Här nedan följer förklaringar i hur man försvenskar. I sammansatta diagnoser försvenskar man aldrig t. Ordet cancer är ett undantag från försvenskning och behåller sin klassiska stavning, det stavas aldrig kancer.


Här kommer det att finnas några av dem. Antag att du är en idiot. Du ska veta, att Glosbe inte lagrar ord , utan snarare tanken på vad ordet betyder. Tack vare detta, genom att lägga till en ny översättning, finns massor av nya översättningar skapade!


Hjälp oss att utveckla Glosbe ordböcker och se hur din kunskap hjälper människor runt om i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg