tisdag 10 november 2015

Prag billigt eller dyrt

Lågpriser på hotell i Prag. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Upptäck Prag: boka turer och aktiviteter online till garanterat bästa pris!

Lär dig känna Prag bättre innan du reser. Sightseeing, transport, kartor etc. Tusentals erbjudanden varje dag. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål.


I Forex Banks Semesterindex över de billigaste storstäderna hamnar Prag på 18:e plats i listan över vilka städer som är billigast att besöka. Flyg till Prag – biljetter och priser. Att resa med flyg till Prag från Sverige går snabbt och är ganska billigt , tack vare konkurrensen på främst sträckan Stockholm – Prag.

Blir lite nyfiken på en sak, sitter och tittar efter lite hotell inför en weekend i Prag kommande vår. Vart i Prag ska man geografiskt sett bo eller boka hotell? Ibland är det dessutom dyrare i Prag än vad det är i Sverige.


Annat som är populärt att shoppa under en vistelse i Prag är de traditonella tjeckiska hantverken som man kan hitta lite varstans. Det handlar främst om glas- och kristallföremål till billiga priser. Det bästa med att shoppa i Prag är priserna. I princip allt utom hemelektronik, cd-skivor och märkeskläder är billigare än i Sverige och resten av Västeuropa.


Det är dock myllret av mer eller mindre specialiserade second hand-affärer och stora loppmarknader som är Prags styrka. Flygtiden till Prag är inte mer än cirka två timmar från Arlanda, oavsett vilket bolag du reser direkt med. En alldeles lagom lång flygresa, med andra ord.


Priset varierar så klart en del beroende på säsong och hur långt i förväg du bokar, men det är ofta billigt att köpa en biljett till Prag. Prag är en mycket trevlig och charmig promenadsta säger Ulrika. Vi har tagit oss runt uteslutande till fots eller med spårvagn. Tjeckiens huvudstad klyvs i två av floden Moldaus sköna vågor.


Jag var i Prag i början av april då det varma vädret möjliggjorde att sitta på uteserveringar.

Det är ännu ganska billigt med mat och dryck men man bör undvika gamla stan där allt är dyrare. Det är bättre på andra sidan floden där ölstugorna ligger tätt inpå varandra. Man tar sig enkelt fram med tunnelbana eller spårvagn, men glöm inte att köpa biljett och att stämpla denna i utsatta automater, annars kan du få böter vid en kontroll (vilket vi åkte på, 2Koruna).


Transport i Prag är billigt , likaså Taxi. Här kan du köpa – eller bara beundra – vaser och andra kristallföremål tillverkad enligt gamla traditioner. Verken är signerade av glasblåsarna och försedda med vackra motiv av designern Karin Feldman som grundade Artel.


Den här minikedjan har tre butiker i Prag och är ett måste om du funderar på att köpa glas eller kristall. Fantastiska Erbjudanden i Prag. Läs riktiga recensioner - boka nu! Warszawa, Budapest och Prag. Bästa städerna för en weekendresa i billiga Östeuropa.


Med lyxhotell till budgetpris, sevärdheter i världsklass och heta bad året om. Det är dags att hitta till Centraleuropas huvudstäder. Följ Allt om Resors getingguide till tre av Europas billigaste städer. Ruter de har ju även pooler med svalt vatten t. Margaretön har många pooler och även termalbad.


Det är ju inte enbart termalbad på de stora spa ställena. Enbart i Budapest finns det st stora spa och det är inte jätte dyrt då forinter är billigt. Ska äntligen komma iväg på min efterlängtade Prag -resa, men har tyvärr en väldigt tunn plånbok.


Jag önskar därför tips om billiga och bra restauranger samt andra tips att komma billigare undan när jag ska utforska staden. Läs vårt inlägg om riktigt dyra hotell i Dubai här. Savoy Central Apartment Hotel – hotellets egen bild Mat och dryck. Att äta ute på restaurang varierar stort i prisnivå. Lokaltrafiken i Prag är billig , omfattande och användarvänlig med tunnelbana, bussar och spårvagnar.


Biljetterna är giltiga för både buss, tunnelbana och spårvagn. Billigast är kort som du köper i tobaksbutiker eller kiosker. Hejsan Det är ganska dyrt att leva på cypern ja. Bontonland Megastore är den största musikaffären i Prag , utformad efter Richard Branson och hans berömda Virgin Megastore.


Fast det finns ju både dyrare och billigare ställen. En drink på Ibiza kostar mellan - 2kr och på cypern är det ungefär halva priset. Var därimot i Bulgarien förra sommaren, på sunny beach. Mycket party och super billigt.


Jämför och boka resor till Prag , Tjeckien. Njuta av tjeckisk öl, vandra runt i gamla stan, besöka Karlsbron och Krutporten och ta en båttur på floden Moldau är bara några saker du kan göra här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg