torsdag 26 november 2015

Hur lång tid innan flyget går måste man checka in

På de flesta flygningar kan du checka in online från timmar fram till en timme före avgång. Det går också bra att checka in på flygplatsen. Oavsett hur du checkar in, se till att du är vid din gate och redo för ombordstigning på utsatt tid.


Information om hur mycket bagage du får ha med dig, hur du skyddar bagaget på resan och vad du inte får packa i bagaget. Incheckning och ombordstigning. Information om när, var och hur du checkar in, vare sig du är online, på flygplatsen eller går direkt til gaten. Jag gillar inte att man måste checka in allting när man kommer fram till gränsen igen i USA för att de har inte många poliser som ta emot alla som kom fram till gränsen och det ta ju tid att vänta på de där långa köar.


Vid vissa flygplatser går det att använda flygplatsens inchecknings maskiner för en lätt och smidig incheckning. Vänligen var gärna ute i god tid på flygplatsen! Du kan checka in via mobil eller dator, i en incheckningsautomat eller vid en incheckningsdisk. Tänk på att när du checkar in via mobil eller dator och även vill checka in bagage, behöver du skriva ut bagagetaggar i en incheckningsautomat på flygplatsen. Hur lång tid i förväg behöver du checka in?


Hur lång tid innan flyget går måste man checka in

Flygbolagen har olika rekommendationer för när du behöver checka in. Kontakta därför ditt flygbolag om vad som gäller för just din resa. Här är alla flygbolag på Bromma Stockholm Airport.


Tänk också på att du måste vara beredd på att legitimera dig så ta med id-kort eller pass, beroende på vart du ska resa. Checka in kan du göra i en incheckningsautomat eller vid en incheckningsdisk, alternativt genom olika elektroniska metoder som sms, internet eller mobilapp om ditt flygbolag erbjuder den möjligheten. Reglerna för när du senast måste checka in skiljer sig mellan olika flygbolag, så kontrollera tiden med ditt flygbolag före avresa. Vad skulle det kosta om ni missade flyget ? Väl på flygplatsen finns det mycket du kan sysselsätta dig med. Läs en bok, kolla mailen eller se en film till exempel.


Eller använd tiden till att bara koppla av. Reser du på charter öppnar vi incheckningen timmar innan avgång (ibland ännu tidigare) och stänger timme innan avgång. Reser du reguljärt med Air Leap öppnar vi incheckningen minuter innan avgång och stänger minuter innan avgång. Resedatum och tid går att ändra (om det finns lediga platser).


Biljetter till rabatterade priser gäller vid bokning via internet. Om mitt plan lyfter 1är det väl inte för sent att åka med den buss som kommer till terminalen 11. Du bör vara på flygplatsen minst minuter innan flyget avgår. Gå igenom säkerhetskontrollen senast minuter innan flyget avgår. Ombordstigning börjar minuter innan flyget avgår och utgången stängs minuter innan avresa.


Hur lång tid innan flyget går måste man checka in

Sedan har han redan checkat in via sin mobiltelefon så han går till sin gate med en gång. Han tycker inta alls att det är mysigt att vara där en stund innan , utan vill komma helst i sista minten! Du slipper krångel och långa köer på flygplatsen eftersom du checkar in och skriver ut boardingkort upp till timmar före avgång. Hitta ditt flygbolag nedan och klicka på snabblänken till incheckningen.


Om du inte hittar flygbolaget nedan erbjuder bolaget eventuellt inte den här tjänsten. I så fall måste du checka in på flygplatsen. Skall på onsdag flyga från Arlanda och undrar hur lång tid (ungefär) innan flyget går bör man vara på flygplatsen.


Hur lång tid innan flyget går måste man checka in

Ska vara vid gaten senast minuter innan avgång så hur lång tid krävs för att hitta till flyget , passera säkerhetskontroll, hitta till gate osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg