tisdag 10 april 2018

Vart sitter livmodern gravid

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser.


Allt om livmoderns placering och funktion när du är gravid. Vet du var livmodern sitter ?

Jag undrar vart livmodern sitter på ett ungefär när man inte är gravid. Kanske dumt och okunnigt men: Vart sitter livmodern ? Jag har alltid haft en tanke om att den sitter under naveln, men hur kommer det sig då att gravida den första tiden blir större längre upp mot brösten? Växer livmodern liksom uppåt för att barnet ska ha plats (snurrig formulering) Ngn som vet? Molande värket satt precis där man får ont när man har mensvärk, alltså i hela magen nästan och svanken.


Hos cirka procent av alla gravida hittar man muskelknutor men trots de höga östrogennivåerna är det bara ungefär procent av dessa muskelknutor som växer under graviditeten. Om muskelknutorna växer kan en del kvinnor känna av trycksymptom. Detta är vanligast om de sitter högt upp på livmodern och trycker mot revbensbågen.

Satt o funderade på det nu, vart sitter tarmarna exakt? Om man utgår från naveln, sedd från mig själv så att säga, sitter tarmarna då till höger, vänster, under eller över naveln? Eller är de lite överallt? Skulle vara kul att veta eftersom jag är gravid och vill ju gärna veta om det är barnet jag känner eller tarmarna.


Det finns två äggstockar som sitter på varsin sida om livmodern. Vanligtvis går det hål på äggblåsan vid ägglossningen. Då faller äggblåsan ihop. Vissa personer har ökad risk att bli allvarligt sjuka i influensa.


Det gäller bland annat dig som är äldre, gravid eller har vissa sjukdomar. Du kan skydda dig mot influensa genom att vaccinera dig. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccin. Moderkakans placering bestäms i början av graviditeten, men först senare kan man värdera om den ligger normalt eller om moderkakan ligger fel. Innan denna fas i förlossningen bidrar kvinna till födandet genom att underlätta livmoderns arbete om hon är uppe och går eller slappnar av så att livmodern får all den energi som krävs.


Så snart livmodern är tömd på allt sitt innehåll (moderkaka, fosterhinnor och fostervatten) återtar den sin ursprungliga storlek och konsistens. Om ditt myom sitter i livmoderhålan så är det en effektiv åtgärd att få det bortopererat. Med hjälp av så kallad titthålskirurgi kan man inspektera livmoderhålan invändigt och ta bort myom som sitter inuti livmodern.

Efter sådana operationer minskar till exempel risken för missfall vid efterföljande graviditet med. För att undvika pigmentfläckar kan det vara bra att inte sola så mycket under graviditeten. Hos en del gravida ökar sexlusten mellan fjärde och sjunde månaden.


Om graviditeten är utan komplikationer och du har lust kan du fortsätta att ha sex fram till förlossningen. Livmodern är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Värk i livmodern kan till exempel uppstå i samband med menscykeln och ibland vid penetrerande sex. Men det behöver inte handla om smärta i just livmodern – äggstockarna, magen och underlivet kan alla ge upphov till besvär i samma område.


Jag har oxå alltid kontrollerat min livmodertapp regelbundet, vare sig varit gravid , eller ej. Så jag har full koll på hur den ska kännas. Man vet ju att den mjukas upp i blir mjukare o sladdrigare ju närmare förlossningen man kommer.


Ligamenten är stödjeband som i detta fall sitter kring bäckenet och livmodern och som sträcks ut allt eftersom bebisen och livmodern växer. Oftast kommer smärtorna i början av andra trimestern, men kan komma både långt tidigare och långt senare. Vart sitter livmodern gravid Det befruktade ägget som fastnat i kvinnans livmoder får där alla förutsättningar det behöver för att kunna växa och utvecklas Detta är på grund av att hormonerna i din kropp gör att din livmoder avger slemhinnan som byggdes Om du sedan blir gravid får det befruktade ägget alla.


Den ligger närmast slidans mynning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg