onsdag 4 april 2018

Bästa spacklet till gips

Stort utbud inom förskola, hobby och kontor. Glas, metall, chevron, nabbi m. Låga priser, leverans 1-dagar! Allt inom egen ljustillverkning. Handla utan att skapa konto! Se vårt sortiment direkt online!


Bästa spacklet till gips

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. LÄS OCKSÅ: Din snabbguide till spackel. VÄRT ATT VETA OM PAPPERSTEJP.


Spackelmassan i skarven ska se till att övergången från en skiva till en annan är stark och inte spricker om väggen rör sig. Därför byggs skarven upp (precis som en gipsskiva) av hård gips och seg armering. Det finns två lösningar.


De flesta spacklingar utförs i och omkring skarvar. Vissa material ”rör sig” med temperaturväxlingarna i huset. Detta gäller bland annat gips - och spånskivor. Ofta drar man av för mycket spackel , och har kanske även svårt att hinna med.


Då är rullspackel en bra lösning. Men var helst två så att en kan rolla spackel och en annan kan släta ut, säger Magnus Bodin. Han ger även två tips som kan vara bra att ta med sig om du ska spackla på annat underlag än nymonterad gips.


Låt spacklet ligga kvar ett tag på väggen innan du börjar släta ut det. Hur länge beror på hur mycket du lagt på, hur mycket underlaget suger samt hur varmt det är i rummet. Cirka minuter är ett bra riktmärke. Du vinner mycket tid på att släta ut spacklet så jämnt som möjligt. Då slipper du slipa så mycket efteråt.


En plan spackelremsa ger den bästa övergången mellan väggar och tak i andra material än gips , om den inte skall täckas med lister. Normalt räcker det med två spacklingar, en i samband med monteringen av spackelremsan samt en finspackling. Spackelremsans ena kant skall tryckas in mot den anslutande byggnadsdelen. Vi reserverar oss för eventuella lagerdifferenser som kan förekomma men vi gör vårt bästa för att alltid visa så korrekt lagersaldo som möjligt. Fyll hela skarven med spackel , lägg dit pappersremsan och tryck fast, sedan spacklar man över pappersremsan direkt.


Bästa spacklet till gips

Efter torkning så spacklar man till önskat resultat. Spackling av tvärskarvar eller ej försänkta skarvar Tvärskarvar ska alltid spacklas ut innan pappersremsan monteras. Målartejp läggs på det första lagret med spackel. Lägg på ytterligare ett lager med spackel innan det första lagret har torkat. Med denna typ av spackel räcker det normalt med tre lager, för att man ska kunna slipa till en slät yta.


Ni kan köra gips på redan spacklade ytor, det är lugnt så länge det är torrt emellan. Fördelen med gipset är att det inte behöver torka innan du drar på spackel över det. Vilket däremot spacklet måste göra för att undvika sprickor.


Bästa spacklet till gips

Använd Ardex gips på stora hål, spackla inte. En burk med spackel som blir stående kommer att skikta sig, så att tyngre kornen i spacklet sjunker till botten och ytan blir blöt och blaskig. Färdiga kit för pysselsugna barn. Därför är det viktigt att du rör runt i spackelburken innan du börjar arbeta. Spacklet ska vara precis lagom mjukt och krämigt, så att det fyller ut alla hål, sprickor och skarvar ordentligt.


Proffsen brukar blanda till spacklet själva för att få precis rätt konsistens. Du kan dock klara dig bra med färdigblandade spackel , men se till att de är baserade på gips och är avsedda att kunna användas med armeringstejp. Pappers- eller glasfiberremsa? De nya golvavjämningsmassorna HL och HL från Casco Floor Expert kombinerar de bästa egenskaperna från gips och cement.


De torkar snabbt, bygger snabbt styrka och har lågt krymp. Produkterna är därför perfekta när du behöver en snabb och säker installation. Billiga gipsskivor från Norgips i många olika storlekar, samt olika varianter av spackel , till riktigt bra priser.


Gips påverkas väldigt lite av fukt och temperaturförändringar, den omgärdande kartongbeklädnaden är dock känslig och ska skyddas mot såväl fukt som väta under byggtiden. Skivorna är formstabila och enkla att hantera. Dessutom är gips är ett rent naturmaterial som bidrar till en god innemiljö. Se till att den sitter mitt över glipan.


Avsluta med en bredare spackel , precis som när du spacklade in pappersremsan. Expander kan du inte använda i lättbetong, de är till för gips - spån- och träfiberskiva som det står förklarat på Clas Ohlsons hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg