fredag 13 april 2018

Festlig mat som går att förbereda

Studentmottagning, bröllopsmiddag, släktträff – eller bara en stor middagsbjudning? Oavsett vilken typ av middag det är brukar det vara mycket att ta hand om vid sidan av middagen. Just därför kan det vara skönt att bjuda på en varmrätt som går att förbereda i god tid innan festdagen.


Ett gott bröd passar alltid bra att bjuda på när det är många kring bordet. Så som ett lättbakat långpannebröd med honung och en luftig focaccia med smak av rödlök och parmesan – eller ett härligt brytbröd med rosmarin. Den här menyn passar den som ska laga middag till många – nämligen personer.


Rätterna går att förbereda i förväg och sköter sig mer eller mindre själva. Detta gör att man får mer tid att umgås med gästerna istället för att springa som servicepersonal. Många pajer går dessutom att tillaga veckan innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Citronmarängpaj går att förbereda till det sista steget som du alltså gör strax innan servering, nämligen att bränna marängen så den får en gyllene färg.


Festlig mat som går att förbereda

Recept som passar till Nyår. Nyårsmat som är festlig och lyxig. Självklart funkar vilken festlig mat som helst till Nyår. Jag har valt ut några klassiker och lite moderna förslag. En huvudrätt eller varmrätt serveras ofta som en del av en tvårätters eller trerätters middag.


Här finner du en mängd olika enkla recept på god mat som passar bra till bjudning och fest. Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen. Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen! Så ni som inte har gjort den, gör dem!


Festlig mat som går att förbereda

Skippa alla måsten, bli inte överambitiös – bjud på mat du gillar och vet att du kan laga. Se till att allt går att förbereda så slipper du hålla på i sista sekund. Känner man sina gäster någorlunda får man tänka på vilken mat de älskar.


Går de igång på kallrökt lax tar man ta lite mer av den varan. Till nyår väljer många att lägga manken till och servera både annorlunda och lyxigare mat. Trots det kan man laga nyårsmat som är enkel.


Bland de råvaror som oftast väljs hittar vi oxfilé, fläskfilé, löjrom och olika sorters fisk. Ett bra råd är att laga nyårsmat som går att förbereda dagen innan. Just nu är det här med meal preps ett hett ämne.


Att förbereda så man har mat färdigt hemma, kan ta med på jobbet enkelt osv. Det förenklar verkligen livet. Ni kanske minns att jag har pratat om det här ett par gånger de senaste åren. Förbere tänk som en kock osv. Att laga mat till många gäster kan ofta kännas som ett stort stressmoment.


Men det finns flera maträtter som blir lika goda att äta om du har förberett dem dagen innan. Här är åtta typer av rätter du kan göra idag och servera dagen efter. Att ordna stora fester med många gäster kan kännas som en riktig utmaning, men så länge du planerar och vågar ta hjälp av vänner och släkt så är chanserna stora att du kommer att kunna slappna av under festligheterna. Gott, festligt och enkelt.


Den här brukar bli mycket, mycket uppskattad av gästerna. Genomgående tema i år är rolig, flexibel mat med guldkant som går bra att förbereda. Om man vill göra den här bakelsen vegetarisk så går det bara bra. Italiensk buffémat som är enkel att förbereda.


Kombinera italienska smakerna som klassisk caprese, fräscha röror, gröna sallader och charkuterier. Goda förrätter som går att förbereda. Att starta middagen med en naggande god förrätt är ett måste till festmåltiden! Men när det vankas fest kan det vara bra att tänka på att den goda förrätten ska kunna gå att förbereda en stund innan gästerna kommer.


En god förrätt som går att förbereda skulle exempelvis kunna vara soppa. Här ska bjudas på buffé till ca personer och jag behöver lite tips på mat man kan förbereda långt innan. Den går dessutom utmärkt att förbereda ,. Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som tar max minuter att svänga ihop. En mycket saftig och god kladdkaka med ananas och kokos som går snabbt att göra.


Enkelt att skära snygga bitar av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg