onsdag 4 april 2018

Exempel på krönika med betyget a

Relationen till föräldrarna kan ibland vara komplicera vare sig man är ungdom eller vuxen. Många har skämts för sina föräldrar. Innan kunde en elev till exempel ligga mellan MVG och VG i ett ämne och läraren skulle bli tvungen att ge ett betyg som eleven inte förtjänade.


Jag har dock problem med hur svårt det kan vara att få ett visst betyg. Här kan du få ta del av ett exempel på en krönika som kan hjälpa dig med att få lite inspiration.

Krönika av en elev på KF. Det tar ett tag för oss människor att inse att skolan faktiskt är viktig, att man behöver en utbildning. För vissa är det bara en självklarhet, man glider igenom skolan på en räkmacka, med bra betyg och en ljus framtid framför sig. För andra är det betydligt svårare.


Debattartikel exempel betyg a. Med hjälp av detta exempel på en bra debattartikel, kan du få inspiration till din egen text. I detta exempel kan du t.

Exempel på debattartikel. Att din krönika gärna ska väcka nya frågor. Din författarstil Ska vara subjektiv. Ta gärna ställning i någon fråga!


Din krönika Ska vara personligt hållen med exempel ur det egna livet. Språket ska vara personligt (inom rimliga gränser – undvik talspråksform). OnT: En krönika är ju som ett kåseri och är mer åt det avslappnade, humoristiska hållet vad gäller texter. Man behöver inte hålla sig till fakta utan kan med gott samvete lätta på mameluckerna och dra en riktig skröna om man så vill. Det är inte för intet det är min favorittyp av text!


Tänk alltid på att anpassa språket efter läsaren. Om du ska skriva en krönika i skolan ska du inte försöka imponera på läraren med krångliga formuleringar och or utan skriv så att du känner dig bekväm. Våga också utnyttja friheterna man har när man skriver en krönika : skriv så att det känns roligt och inspirerande. Detta skiljer sig till exempel från essäer, där man tar utgångspunkt i källor såväl som egna tankar kring temat.


En bra krönika lyckas med att belysa nya perspektiv på ett ämne som kanske redan verkat uttjatat, och därför gäller det att vara analytisk och kreativ när man ska formulera sin krönika. De allmänna råden om betyg och betygssättning riktar sig till alla skolformer där lärare sätter betyg.

I råden beskrivs lärares arbete med betygssättning, hur betyg och kunskapskrav bör kommuniceras med elever samt hur man bör följa upp betyg och betygssättning. Alla olika val man ställs inför kan också upplevas stressande. Besvarad av Ann-Sofie Hjernstedt. På en gymnasieskola i Göteborg finns det till och med en kurs för dem som behöver hjälp att hantera sin stress.


Skriv en krönika till en ungdomstidning om konsten att ta det lugnt. Ett relativt betygssystem är bra på den första och att elever som är med på lektionerna får ett betyg som är vad alltför många elever. Man vet vad hon har jobbat med och att tjejen är. This feature is not available right now. Please try again later.


Har man inte sina betyg digitalt kan man svårligen skicka med dem. Georg Uggelberg råder den som mejlar sin ansökan och ändå vill uppmärksamma arbetsgivaren på att det finns fina betyg att visa upp att skriva det. Man kan till exempel skriva att jag har betyg med goda vitsord från följande anställningar. Det betyg du skriver är ett brev från dig till en okänd adressat.


Skriv som du skriver ett brev, ett betyg från arbetsplatsen har släktskap med ett brev. Formulera betyget efter brevskrivandet principer. Det ser förvisso elegant ut att formulera sig i en lång mening, men det är betydligt bättre om du skriver betyget i korta meningar. Här är några exempel på hur du kan skriva en enkel krönika Har du varit med om något som väckte dina känslor och fick dig att tänka efter? Kanske åkte du buss som du brukar göra, men så hände något speciellt.


En gammal dam stiger på bussen och två invandrarkillar reser sig upp och erbjuder sina platser till henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg