fredag 20 april 2018

Bipolär 2 test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Ett av hindren för snabb diagnos av bipolär sjukdom är den utbredda okunnighet som finns om sjukdomen. Okunnigheten har lett till mängder av myter och missuppfattningar.


I några finns korn av sanning, andra är rena missuppfattningar. Test för manodepressivitet och bipolär sjukdom.

Svarar du ja på fler än hälften av påståenden kan du lida av manodepressivitet. Om du svarar ja på sju eller flera av följande frågor (och symtomen innebär påtagliga problem för dig) kan du lida av bipolär sjukdom. Vänd dig till din vårdcentral för närmare information. Bipolär sjukdom typ - diagnos.


Det finns heller inga enkla test att göra för att ställa diagnos. Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare. I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten.


Lider du av olika faser av depression, nedstämdhet och apati varvat med extremt gott självförtroende, enorm energi och kreativitet?

Det kan vara tecken på bipolär sjukdom eller depression. Orsaken är att du kan behöva en annan behandling än den som enbart har återkommande depressioner. De ser ofta mer än man tror.


Har man misstankar om att man är bipolär är det viktigt att få kontakt med en psykiater, som gör en utredning. Man behöver medicin för att kunna fungera, när man har bipolär sjukdom. Det går inte helt att bota bipolär sjukdom men med rätt behandling går det att leva gott liv trots diagnosen. Man brukar prata om att det finns två olika bipolära tillstånd: typ och typ 2. Detta är en nyhetsartikel.


Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. If you want a basic self-screening test , see our free online bipolar test. Jag fick för några veckor sedan diagnosen bipolär typ 2. Use this brief, time-saving bipolar test to help you determine if you may need to see a mental health professional for diagnosis and treatment of bipolar disorder. Cirka 5-procent av befolkningen är drabbad av bipolär sjukdom typ den klassiska formen med manier och depressioner.


Den lite lindrigare formen, typ , skiljer sig genom att du aldrig blir manisk utan istället drabbas av perioder med lindrigare uppvarvning, så kallade hypomanier. Typ förekommer hos procent av befolkningen. Den klassiska bipolära sjukdomen är när det växlar tydligt mellan stämningslägena med djup depression och klassisk mani. Den finns i två typer: typ och typ 2.

Skillnaden mellan dem är att typ kräver minst en manisk episo medan det för typ två krävs minst en hypoman episod och minst en depressiv period. Om du är orolig för att du eller någon du bryr dig om kanske har bipolär sjukdom, är första steget att söka professionell hjälp. I de flesta fall bör du först vända dig till din husläkare. Han eller hon kommer att kunna göra en första bedömning och avgöra om du bör remitteras till en specialistläkare.


Manodepressiv, bipolär sjukdom, ger symptom så som depressiva och maniska perioder. Just nu forskas det mycket om de genetiska orsakerna till bipolär sjukdom. Det är känt sedan länge att ärftligheten för bipolära syndrom är hög, men det har varit svårt att hitta orsakerna bakom. Skälet är att bipolär sjukdom, precis som exempelvis diabetes och högt blodtryck, är en genetiskt komplex sjukdom.


Många insjuknar första gången när de är mellan och år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg