tisdag 3 april 2018

Muffins glasyr

Glasyr på toppen av olika sorters kakor och bullar gör allt lite festligare. Med chokladglasyr på toppen förvandlas en muffins till cupcake. Till jul dekorerar vi pepparkakor och pepparkakshus med glasyren.


Här finns recept på glasyrer − som banankaka och morotsmuffins med philadelphiaglasyr. Vill du ha topping att bre på cupcakes, muffins , morotskaka eller andra bakverk så kan du laga frosting med färskost och smör istället.

En glasyr görs av florsocker och vätska, såsom vatten, kaffe, saft eller pressad citrusfrukt. Glasyren stelnar inte lika mycket som kristyren. Nedanstående recept räcker till ca cupcakes, beroende på hur tjockt lager man vill ha på sina bakverk.


Använd spritspåse eller kniv när du dekorerar dina cupcakes. Mumsiga muffins eller cupcakes som är lätta att baka. Recept ur boken Laga mat tillsammans.


Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren och att ansvarig utgivare för denna webbplats inte har något ansvar för kommentarerna.

Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor. Här hittar du våra recept på tårtor,. Dansukker Florsocker 1-msk vatten. Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet.


Rekommenderar verkligen er att prova dessa! Muffins är enkla att göra, använd vanliga muffinsformar eller en speciell muffinsplåt. Sockerglasyr görs av florsocker och vatten och kan användas på både bullar, tårtor och mjuka och hårda kakor. Glasyr : Vispa allt till en härlig smet, det går åt mycket mindre vätska än vad man kan tro. Men droppa i lite extra vatten om den blir för tjock.


Spritsa eller skeda på lite glasyr på varje muffins. Garnera med strössel, citronrasp, färska bär. Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka.


Dekorera gärna muffins med vacker frosting och ett sött bär på toppen. Cupcakes, eller muffins som det faktiskt heter på svenska, är jättekul att dekorera. Man kan göra dom till blommor, chokladpraliner eller olika djur med hjälp av lite olika sorters godis, glasyr och fantasi.


Här kommer ett recept på muffins och på olika sorters glasyr.

Saftiga muffins med smak av citron och vallmofrön. Citron och vallmofrön är en fantastisk kombination. Den syrliga glasyren tillför det lilla extra i dessa citronmuffins.


Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med. Snarare st är lagom. Glasyr kan färgas in i valfri färg och även smaksättas om man så önskar. Glasyr gör vilken kaka som helst lite festligare.


Gör dina cupcakes så här: Ställ ugnen på 2grader. Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg