måndag 23 januari 2017

Narcissist tecken

Narcissist tecken

De börjar gärna förklara för dig vad du tycker och tänker. Via: Psychology today. Att ha en narcissistisk personlighetsstörning innebär en bristande självkännedom, överdriven självkänsla och självbild och ett stort behov av att alltid befinna sig i centrum. Inspirerade av Preventions lista har vi här listat några egenskaper vanliga hos en narcissist.


Om du behöver om hjälp med något kan de sitta helt tysta och välja att inte svara, eller kort säga att dom ska hjälpa dig, men sitter sedan bara kvar på soffan utan att lyfta ett finger. En narcissist kan helt och hållet ignorera dig när du ber om en tjänst. Det är ofta en tydlig skillnad på vad en narcissist säger och vad hen gör. Håll då utkik efter dessa tecken som kännetecknar narcissister: 1. Och trots att de är känsliga för kritik så vill de låtsas som att negativa omdömen inte biter på dem, och kan i stället söka hämnd på någon som kritiserat dem. Tretton tecken på narcissism – Så känner du igen en narcissist.


Narcissism härstammar från grekisk mytologi och Narcissus är det ursprungliga begreppet. Det betyder en fixering med sig själv och ens fysiska utseende eller allmänna uppfattning. Så fort den villkoras, går det att säga att hen flippar och tar din självkänsla med sig.


Att leva med en narcissist brukar beskrivas som att vara en statist i hens liv och inte en egen person. Genom dessa tio punkter vet du hur narcissisten lyckas manipulera och hålla kvar i dig och vilka tecken du ska hålla koll på. Narcissister är experter på att uppvigla, skapa intriger och smutskasta personer som står i vägen för personens stora ego. Personlighetstypen finns bland både män och kvinnor - och risken att du ska råka ut för en narcissistisk dejtingpartner är inte obetydlig. Har en chef eller kollega som är karismatisk och charmig ena stunden och riktigt obehaglig nästa?


Då kanske personen är narcissist – en störning som liknar psykopati. Ett gott självförtroende, stora svårigheter med att ta kritik och problem med att sätta sig in i hur andra tänker och känner. Här är fyra tecken att vara uppmärksam på. Misstänker du att din partner har denna störning? Det är först när ni lär känna varandra mer på djupet som hens sanna jag kryper fram.


Magasinet Health har tillsammans med terapeuter sammanställt tio vanliga tecken på narcissism. Om du känner igen dig i flera tecken kan det vara en bra idé att söka hjälp. Under ytan kan det nämligen bero på en stor skam som du kanske inte ens kände till, skriver Health. Du gillar att vara i rampljuset. Många av oss har nog kallat någon för narcissist när vi tycker att de speglar sig lite för länge, men att vara det på riktigt innebär väldigt mycket mer än så.


Följande drag är tydliga tecken på att din uppfostran främjar narcissistiska attityder hos dina barn. Att ändra och anpassa dessa aspekter kommer förbättra deras emotionella och psykologiska utveckling, och undvika att göra dem till narcissister. Inte riktigt bryr sig om någon annan än sig själva, alla och allt är bara ett verktyg för att få vad de vill ha i livet.


De ligger inte över lögn, fusk eller stjäl för att göra sig bättre, mer kraftfull, beundrad eller mer rik. Testa om din partner är narcissist , utsätts du för psykisk, emotionell misshandel. Du är inte ensam narcissister är ofta spännande, karismatiska och lite farliga. Deras charm och känsla för att synliggöra dig kan vara bländande, men det finns också en mindre attraktiv sida som visar sig genom avsaknad av empati ett Dr Jekyll och mr Hyde beteende.


Främsta tecknet på narcissistisk eller annan personlighetsstörning? Ni som levt nära en människa med narcissistisk personlighetsstörning eller annan personlighetsstörning, det behöver inte nödvändigtvis vara en partner utan det kan lika gärna vara en förälder, ett syskon, en nära vän, kollega, etc, men självklart även en partner, hur skulle ni främst. Förr eller senare börjar narcissisten visa tecken på sin narcissism.


Narcissist tecken

Ett problem då är att du ofta ser tecken men du eftersom du inte vill se dem förtränger du dem eller skuldbelägger dig själv för narcissistens förändrade beteenden. Detta eftersom N saknar sann självkänsla och desperat försöker att blåsa upp den genom att trycka ner andra. Lägg inte in så mycket betydelse i den initiala attraktionen. För attt kunna särskilja en narcissist från en utåtriktad person behöver du se honom i olika kontexter.


Ta det alltså lugnt innan du ger dig in i relationen. Be om ärlig feedback från dina vänner. I sin bok Les manipulateurs sont parmi nous räknar den franska psykoterapeuten Isabelle Nazare-Aga upp drag typiska för en narcissist (enligt henne skulle listan kunna göras längre).


Hon hävdar att om personen i fråga (man, kvinna eller barn) passar in på minst av dessa beskrivningar rör det sig helt säkert om en narcissist. Narcissism En viss grad av narcissism anses sedan länge vara en förutsättning för en sund och hälsosam självbild - man behöver vara i stånd att älska sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg