torsdag 19 januari 2017

Mossa i gräsmattan järnsulfat

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Mossan dör snabbt och blir då svart. Att fastställa vad mossan i gräsmattan beror på är A och O om man vill bli av med mossan.


Tar man inte bort orsaken till att mossan trivs i gräsmattan kommer mossan garanterat tillbaka, även om du tar bort den tillfälligt.

Här har du checklistan och åtgärderna. Vattna ut och sedan svartnar mossan. Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Järnsulfat hjälper tillfälligt mot mossa. Gödsla då med Algomin gräsgödsel.


Har du en stark gräsmatta och sköter den kommer gräset klara av att konkurrera ut mossan. Men om mossan tagit över och gräset är svagt behöver du göra en insats för att gräset ska få den kraft som behövs. Om du har mossa i gräsmattan bör du använda ett bekämpningsmedel t.

Weibulls Stoppar mossa eller Tergents MOSS NIX. Använd alltid en spridarramp till vattenkannan. Mossa i gräsmattan Har du problem med att mossan har tagit över stora delar av gräsmattan så kan du använda mossförebyggande gräsgödsel för att motverka mossan Använder du istället mossbekämpning är det viktigt att därefter aktivt jobba med att stärka gräsets tillväxt genom att klippa det ofta, gödsla och vattna. Fråga: För att döda mossa i gräsmattan finns en vätska som innehåller järnsulfat och som blandas med vatten för att bespruta gräset med.


Vid klippning kan då gräset utan att skada läggas på komposten? Ur miljösynpunkt är det kanske bättre att inte bekämpa mossan utan låta den vara kvar i gräsmattan. Ha på det nu i höst, och till våren har mossan svartnat.


Då kan du kratta bort den. Jag vattnade ut järnsulfat förra året ett himla jobb om man har en stor gräsmatta! Det gör du genom att 1. Man bara köper en dunk koplar ihop med trädgårdsslangen (gardena koppling) och vattnar. Medel mot ogräs och mossa - godkända och icke.


Ett mossmedel som är mycket populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att testa med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder. Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Tillfälligt så har man mindre mossa i gräset men man har samtidigt spridit sticklingar som kan få nytt fäste och sprida mer mossa över hela gräsmattan.


Bestämmer man sig ändå för att riva upp mossan skall man blanda järnsulfat med vatten och vattna ut detta järnsulfat några dagar innan så den mesta mossan är död när den rivs. Mot mossa är järnsulfat ett vanligt ämne, det används även till viss del mot örtogräs.

Mot ogräs på mjuka ytor används fettsyror, exempelvis. Genom att gödsla gräsmattan med produkter som motverkar mossa och kalka sura jordar (under pH 5) går det att ta bort och hålla mossa borta. Om man har mycket mossa på tomten finns det effektiva “mossdödande” produkter. Tänk på att aldrig kratta bort mossa eller använda mossrivare på mossa utan att ha dödat mossan innan.


De ovan nämnad produkterna kommer i pulverform och innehåller förädlad järnsulfat vilken klassas som bekämpningsmedel klass 3. Innan medlen kan användas på gräsmattan måste de spädas ut med vatten så att pulvret. Svenssons trädgård kan järnsulfatet vara en som skänk från ovan. Många är vi som har problem med att det växer mossa och ogräs i vår trädgår även om mossor är mjuka och sköna så är de inte. Algomin Mossa ska användas till gräsmattor där mossan tagit över och blivit ett problem. Produkten är både miljövänligt och långtidsverkande, och eftersom det är en näring är den ofarlig för både barn och husdjur.


Bra preparat mot mossa i gräsmattan. Har själv använt detta vid åtskilliga tillfällen. Var bara noga när du lägger ut det så du får det jämt fördelat.


Själv försökte jag med em stroller-vagn vid ett tillfälle och dagen efter var hela gräsmattan grön- och svartrandig. Re: Mossa i gräsmattan. Iår hittade jag ett preparat som bröderna nelson tilverkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg