tisdag 31 januari 2017

Bali klimat

Upp till rabatt i Bali. Missa inte chansen, boka nu! Regnperioden brukar börja i december och pågår till mars.


På Bali finns det endast två olika årstider eller säsonger – en monsunperio ibland även kallad regnperio och en torrperiod. I den här artikeln kan du läsa mer om klimatet på Bali , vilka temperaturer du kan förvänta dig och när det passar bäst att resa till Bali , någonting som självklart är väldigt individuellt. Graferna visar det genomsnittliga antalet soltimmar på Bali per dag och antalet regndagar på Bali under en viss månad jämfört med Stockholm.

Ska man ut och resa, har Bali det bästa klimatet i de månader, där det finns många soltimmar og få regndagar. Väder, temperatur och klimat på Bali Vi får många mail och telefonsamtal från folk som har frågor om vädret och klimatet på Bali och hur det skiljer sig under året. Man kan grovt dela in vädret i två olika säsonger där torrperioden ligger mellan april och september och regnperioden ligger mellan oktober och mars. Använd de genomsnittliga mätningar för vädret på denna sida för att planera din nästa semester och hitta den bästa tiden på året att resa iväg. För att se hur vädret på Bali skiljer sig från vädret hemma, kan du också jämföra siffrorna måned för måned med motsvarande siffror för Sverige under samma period här: Balis klimat.


Väder på Bali : Tropiskt klimat som varierar beroende på hur nära ekvatorn man befinner sig. Monsunvindarna för med sig kraftigt regn och regnperioden startar på Bali omkring december och håller på till mars. Bali (Munduk – Lovina – Ubud – Sanur) Bali är en mycket grön och frodig ö. Som följd härav är det alltid många solskenstimmar – även under regnperioden.

Torrperioden pågår från april till september. Provinsen omfattar ön Bali och några mindre angränsande öar, särskilt Nusa Penida. Det är en från Sverige en lång resa till Bali , som oftast kan bli ganska dyr. Vill du resa billigt till Bali , så rekommenderas det att resa under lågsäsong oktober till april, med undantag för ju och nyår. Väl på plats är det väldigt billigt att båda äta och bo på Bali.


Sista minuten-erbjudanden. Stor guide: Allt du vill veta om Bali inför resan. Sagolika naturupplevelser, sevärdheter, klimat , kultur, surfstränder, mat, hotell och flyg.


Klimat och temperatur för Ubud Här får du en året runt överblick över väder och klimat för Ubud. Det hjälper dig att planera din semester och hitta den bästa tiden på året att resa till Ubud. Se temperatur, medeltemperatur, vattentemperatur, regndagar per månad och antal soltimmar per dag för Ubud. Se fakta, klimat och väder för Bali.


Här kan du även se medeltemperatur, vattentemperatur och antal soltimmar per dygn på Bali. När är det bäst väder på Bali ? Bali och Vings resmål Kuta Beach, Nusa Dua, Sanur, Ubu Candidasa och Lovina Beach, har tropiskt klimat med hög luftfuktighet och en jämn temperatur året om. Medeltemperatur och klimat för Bali. Bali har nästan samma medeltemperatur året runt, det skiljer bara grader mellan den varmaste och kallaste månaden. Förutom sin skönhet är Munduk även känt för att odla både kaffe, kakao, vanilj, frukt och grönsaker.


Det regnar som mest i februari (354mm) och den torraste månaden är augusti.

Utbudet av färsk frukt och grönsaker är faktiskt större än någon annanstans på Bali , vilket bland annat beror på det tempererade klimatet och den otroligt fruktbara jorden. Massor mer om Bali Ba_li , den västligaste av Små Sundaöarna i Indonesien, öster om Java, som det skils från av ett km brett sund. Huvudstad i provinsen Bali är Singaraja, som ligger på den glesare befolkade nordkusten. Hittade detta på en sida: Klimat på Bali På Bali råder tropiskt klimat med hög luftfuktighet.


Denpasar i söder är den viktigaste staden. Regnskurar förekommer året om. December till mars är det regnperiod men det innebär inte att det regnar hela tiden utan det kan vara soligt i dagar innan det kommer en skur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg