tisdag 10 januari 2017

Meningen med livet enligt kristendomen

Meningen med livet var inte att vi bara skulle leva några korta år som fysiska, dödliga människor. Guds avsikt när han skapade oss var att vi - under förutsättning att vi själva ville - skulle bli lika honom och få evigt liv liksom han själv har evigt liv ! Nu är det ju ganska uppenbart att vi inte är särskilt lika Gud. Att man får möta Jesus till frälsning och får visshet om barnaskap hos Gud och evigt liv. Till skillnad från alla djur på jorden skapades hon med en avgörande relation till Gu en länk till Gu ett syfte och ett mål som ger livet en större mening än vi någonsin har kunnat föreställa oss.


Meningen med livet enligt kristendomen

Vi skapades till att bli hans avbild. Frågan om meningen med livet är nog en stor fråga. För oss kristna skulle jag säga att meningen med livet är att leva det i gemenskap med Gud.


Att hämta kraft från Guds godhet och förverkliga Guds vilja. Detta eviga liv blir man tilldelad genom att tro på Guds ende son, dvs Jesus Kristus. Om döden berättar Bibeln faktiskt mer än om födelsedagar. Döden ses som en övergång från livet här på jorden till en andlig dimension. Så här har vi vant oss vid att livet är, ett ständigt jagande efter lycka.


Men det var alltså inte så det var tänkt. Alla är drabbade – och under dom. Nu, mening med livet finner man inte nödvändigtvis genom Jesus Kristus (även om det är underbart). Mening med livet finner man när man börjar följa Kristus som hans lärjunge, att lära från Honom, att spendera mer tid i Hans or bibeln, samtala med Honom i bön, och att gå med Honom i lydnad till Hans bud.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Judarna anser att meningen med livet är att använda den kapacitet och den förmåga vi är födda med , för att bli den bästa person vi kan bli – inte bara för vår egen skull utan även för hela mänsklighetens skull. De anser även att alla människor är likvärdiga eftersom alla är skapade av samma Gud. Det betyder att leva våra liv i enlighet med Hans befallningar.


I Koranen fastslår Allah att budskapen från alla profeter före Muhammad har ändrats, så deras mål kan inte uppnås på något annat sätt än genom att troget följa Hans sista och slutliga budskap, vilket är islam. Svar: Bibeln är mycket tydlig om vad vårt syfte i livet borde vara. Män i både Gamla och Nya testamentet sökte efter och upptäckte livets syfte.


Salomo, den klokaste man som någonsin levat, upptäckte det meningslösheten i livet när det bara levs för den här världen. Jag tyckte denna film var bra. Ni förklarade på ett sätt som inte var för svårt vilket gjorde det enkelt att förstå, dessutom har ni med bilder som gör det ännu tydligare. Man är älskad av gud och han bryr sig om dig.


Meningen med livet enligt kristendomen

Man skall ta göra gudsrike på jorden vackert. Min son ska skriva en uppsats på engelska om liv och död inom någon religion. Jag undrar om du kan berätta lite för oss om hur kristendom ser på liv och död? När meningen om livet kommer upp inom existentialismen, menar oftast filosoferna att man bara kan hitta svaret på frågan om meningen med livet i sig själv och inte utanför sig själv. Man måste hitta på eller skapa en mening , utan någon högre makts avsikt.


Det är det man väljer som skapar ens mening. Inom kristendomen anses Jesus vara Guds son. Judendomen lägger dock vikten på livet , inte på livet efter detta. Kristendomen är världens största religion med omkring miljarder anhängare. Judendomen har heller ingen ställföreträdare likt kristendomen och islam, med Jesus och Muhammed.


Själen, som kommer från Gu ska komma åter till Gud. Detta gör man lika mycket för sin egen skull som för sina medmänniskor, och det du uppnår kan hjälpa någon annan att uppnå sina mål. Frågan har särskilt avhandlats av religionsstiftare och filosofer.


En central följdfråga är huruvida det finns något liv efter detta. Vad kommer du lära dig? De som tror på ett sådant liv räknar ofta med att detta liv ska vara avgörande för nästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg