tisdag 31 januari 2017

Bullar med mandelmassa

Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel till en smet. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle. Rulla sedan ihop den platta degen till längder, och dela med en degskrapa ,till lagom stora bullar. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.


Håll ena degkanten med pekfinger, långfinger och tumme. Vira deglängden två varv kring fingrarna.

Lägg degänden över fingrarna och degen och kläm fast kanten under bullen. Sätt ugnen på 2grader, varmluft 2grader. Unna dig något riktigt gott - Bulle med mandelmassa - Välj ut dina favoriter i vår receptsamling och laga något extra gott!


Ni bakar dem med mandelmassa som fyllning och de blir så saftiga och goda! Det är helt omöjligt att bara ta en bulle så bakar ni dem så kommer de gå åt snabbt, det lovar jag! Ha i det i bunken med smör och sikta även ner vetemjöl och bakpulver.


Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Riv ner mandelmassan grovt och tillsätt russinen.

Vänd ihop tills mandelmassa och russin fördelat sig jämn i smeten. Fördela smeten i muffinsformarna, toppa med mer russin och mandelspån. Riv mandelmassan fint så den täcker chokladen. Vik degen på mitten så kanterna ligger kant i kant. Bred ut mandelmassa - och vaniljfyllningarna jämnt över rektanglarna.


Lägg bullarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk i min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Bred ut fyllningen jämnt över degen, men spara en liten remsa i framkant på degen. Vispa upp ägget och pensla kanten med det.


Rulla samman degen med fyllningen i, rulla mot dig och avsluta med att låta den äggstrukna kanten fästa ihop rullen. Mät och skär degen i skivor, om du vill ha stora bullar , och för små bullar. Lyxiga saffransbullar fyllda med kardemumma och mandelmassa. Njut dem till lussefikat med kaffe eller ett glas mjölk. Bullar : Skär rullen i delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper.


Saffransbullar fyllda med mandelmassa är helt klart de godaste bullarna i jul. Låt jäsa under bakduk cirka minuter. Bullarna blir otroligt saftiga och goda och alldeles alldeles underbara!

Om du vill göra dem ännu godare fyller du dem med hackad vit choklad också, då blir de fullständigt oemotståndliga. Mina vänner bakade och jag passade på att fotografera och agera mycket frivillig provsmakare. Det var så illa mysigt, glada skratt, julmusik på radion och en ljuvlig doft av Saffransbullar. Jag är osäker på om jag gillar mandelmassa i bullar , men har hört så gott om det så jag måste nog snart prova.


Jag gillar ju både bullar och mandelmassa så kombinationen borde ju bli en vinnare. De ser i alla fall jättegoda ut. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar.


Bred på fyllningen och rulla ihop. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. SEMLOR: Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet (om du önskar) och blanda det med riven mandelmassa och mjölk.


Eller blanda bara mandelmassa med mjölk till en röra. Fyll bullarna med mandelmasseblandningen. Vispa grädden och klicka det på semlorna.


Finare (och dyrare) mandelmassa innehåller lite högre andel mandel. Mandelmassa bör innehålla ungefär mandel och socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg