tisdag 24 januari 2017

Bästa stränderna kreta

Vi förhandlar så att du slipper. Bränningar rullar in mot sand och gulvita klippväggar. Stränderna vid Matala Hippies och sköldpaddor. Visuellt är Matala fulländat. På den nordvästra sidan av Kreta ligger ännu en fantastisk strand med turkost- och långgrunt vatten.


En båttur hit är att rekommendera då bilvägen inte är den bästa.

Det går en båt från Kissamos varje morgon. Mittemot stranden ligger den lilla ön Gramvousa som skyddar viken och gör att vattnet alltid är lugnt här. En genuin strand helt enkelt. Rätt utanför Elounda på Kretas östkust ligger den härliga stranden Ipanema Beach.


Stranden är varken speciellt stor eller sandstran men hit kommer du för det klara vattnet och den härliga atmosfären och inte minst de bästa solnedgångarna. Hitta din bästa strand - våra tips. Merparten av alla fina stränder på Kreta ligger i den västra delen av ön, även om det så klart finns ett par stränder på östra sidan som också är värda att besöka.


Greklands bästa stränder.

Här kommer en lista för dig som älskar fantastiska stränder med kristallklart vatten, och som har svårt att välja bland alla våra grekiska öar och orter. Och vet du vad det bästa är? Här har vi ändå samlat några av de bästa stränderna på Kreta.


Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia som Knossos. Kreta har allt och är en favoritö för många. Här är av våra bästa tips på Kreta. Här bor man direkt vid stranden och även om byn är stilla och lugn så finns det ett bra urval av restauranger. De är bland annat kända för sina fiskrestauranger.


Här tipsar vi om häftiga sevärdheter och mysiga måsten. Kreta kan skryta med några av Kretas finaste stränder. Upptäck en bevarad gästfri kultur bland natursköna landskap. Här finns både långgrunda fina sandstränder för barnfamiljer och undangömda vikar där du kan njuta av lugn och ro. Vi tipsar om tio favoriter bland stränderna på östra och sydöstra Kreta.


En semester med sol och bad? Solnedgången i Falas­sarna då allt får ett milt sken. Perfekt för kvällsbad mot solbränd hud. Missa gärna på Kreta !

Restaurangerna längs hamnpromenaden i Chania. Den bästa grekiska maten hittar du istället inne i gränderna där både personalen och atmosfären är betydligt trevligare. På sydvästra delen av Kreta , ca km från Chania ligger lagunen Elafonissi – som kanske är Kretas vackraste strand. Vattnet är turkost, långgrunt och barnvänligt.


I vattenbrynet ligger småbitar av mussel- och snäckskal som ger stranden ett romantiskt rosa. De mest populära badorterna ligger på nordvästra delen av Kreta , här finns Rethymnon och de många mindre städerna på Chaniakusten. På övriga ön finns det bra stränder i lyxorten Elounda och vid Paleochora och Kastelli.


Men det finns massor av härliga orter att upptäcka bara några mil bort från de stora hotellen i Chania.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg