tisdag 31 januari 2017

Karlsbron

Lågpriser på Hotell nära Karlsbron. Hitta de bästa biljetterna hos oss nu, så att du kan ta det lugnt senare. Bekväm avbokning fram till timmar innan din aktivitet — utan konstigheter.


Karlsbron (tjeckiska Karlův most) är en bro över floden Moldau i Prag som byggdes under Karl IV:s regeringstid. Karlsbron är den största kändisen bland de många vackra byggnadsverken i Prag. Alla som besöker Prag promenerar över Karlsbron minst en gång.

Karlsbron förbinder Lillsidan, Malá Strana, med gamla stan – och kanske är det världens vackraste bro? Många tycker det, även om konkurrensen måste sägas vara stenhård. Karlsbron (Karlův most), Prag: Läs recensioner av resenärer som du och se professionella bilder på Karlsbron (Karlův most) i Prag, Tjeckien på TripAdvisor.


Bron heter Karluv Most på tjeckiska och är döpt efter kejsar Karl IV. Bron ersatte därmed den bortsköljda Juditbron, vars stenrester finns återanvända i Karlsbron. Idag är Karlsbron endast öppen för fotgängare men en gång i tiden kunde den ta fyra vagnar i bredd.


Karlsbron räknas säkerligen som den viktigaste turistattraktionen i staden och bör vara på den första platsen på din lista över sevärdheter. Karlsbron har samma betydelse för Prag som Eiffeltornet har för Paris. För att njuta som allra mest av bron bör man besöka den tidigt på morgonen då det inte är smockfullt med folk, eller sen på kvällen när mörkret lagt sig.

Framförallt om man befinner sig i Prag under hösten eller vintern. Boka dina biljetter till Karlsbron på nätet och gå förbi kön. Spara både tid och pengar med vår prisgaranti och få ut det mesta av ditt besök i Prag!


Karlsbron kom återigen att spela en nyckelroll i slutet av det blodiga religionskriget. Därefter försökte de erövra den gamla delen av Prag via Karlsbron. De hårdaste av de strider som följde utkämpades därför mitt på själva bron.


De judiska kvarteren har funnits i Prag sedan medeltiden och heter idag Josefov. Den byggdes under Karl IV:s regeringstid. Canvastavlor, I denna kategori hittar du vackra och eleganta canvastavlor för alla smaker. Dagsupplägg: Karlsbron , Astronimiska uret, shopping mm.


Börja dagen med Karlsbron , även om ni inte är där kl på morgonen så är det mindre folk på tidig förmiddag än det är på eftermiddagen då det ibland inte går att komma fram ens. Prag – tips på saker att göra i Prag, Tjeckiens huvudstad under en weekendresa. Se sevärdheter som Karlsbron , Gamla stans torg och rådhus och Krutporten.


Den var kallades faktiskt stenbron (Kamenny most) under de första århundradena. Visst finns klassikerna kvar: ölhallarna, kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron. Samtidigt öppnar snyggt designade barer, nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Områden som ingen tidigare talade om utvecklas och lever upp.


Besök gärna guideböckernas sevärdheter på din resa, men missa inte allt det nya i. Här finns information om Karlstads kommuns service och verksamheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg