onsdag 18 januari 2017

Bullar med vaniljkräm

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i min. Spritsa försiktigt vaniljkrämen mitt i varje bulle , jobba med varsamma händer så den jästa bullen inte sjunker ihop. Du kan strö på pärlsocker nu, eller pensla bullarna med smör och socker när de är färdiggräddade.


Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten.

Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 2grader. Pensla bullarna med uppvispat.


Kardemummabullar med vaniljkräm. En riktigt saftig bulle som smakar som på bageri, och ännu lite bättre. Dessa bullar blir otroligt saftiga och smakrika.


De smakar av kardemumma och vanilj och får smaklökarna att dansa i takt.

De är verkligen himmelskt goda, och väldigt roliga att baka. Runda goda bullar med fyllning av vaniljkräm blir en säker succé till fikastunden. Fyll hälften av bullarna med hallonsylt så får du dubbelt gott att bjuda på.


Bullarna går utmärkt att frysa, men vänta med att smöra och sockra dem tills de har tinat. Lägg dem med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och fyll varje bulle med lite kräm. Har du ingen sprits kan du göra en liten grop i bullen och skeda ner vaniljkräm. Gör en grop i varje bulle och fyll den med vaniljkräm.


Knip ihop toppen på bullen och lägg den med den sidan ner på plåten. Fyll en spritspåse med vaniljkrämen och stick in tyllen i mitten av bullen och spritsa ut krämen samtidigt som du rör dig uppåt i cirkelrörelse. Grädda bullarna på ca 2grader i 8-minuter. Låt bullarna svalna och pensla dem sedan med smält smör och doppa i strösocker. Söta, krämiga, saftiga och underbart goda!


Bullar är ett av våra mest älskade bakverk. Baka bullarna med vaniljkräm , mandelmassa, kardemumma eller kanel − det blir alltid succé bland både vuxna och barn. Nybakta bullar fyllda med vaniljkräm är mycket goda nybakade till fika och fest.

Kan också tas med på utflykt eller frysas in - tina ej i mikron då de är fyllda med vaniljkräm. Majbullar, bullar med vaniljkräm , våriga och så saftiga. Jag vet inte vad du tycket men jag blir glad av att bara titta på dessa. Till och med solen blev glad och tittade fram i helgen som var. Så jag kan tänka mig baka bullarna varje helg framöver om det är det som krävs för att få hit värmen och sommaren.


Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Den här varianten innehåller vaniljkräm och är makalöst goda! De är klara på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt och bra! Det här är väl en favoritbulle om någon!


En perfekt bakad bulle fylld med äkta vaniljkräm. Baka egna saffransbullar till jul! Vackra och smarriga bullar med vaniljkräm och saffran, kan det bli mer julstämning?


Här hittar du receptet. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och gör ett hål i varje. Spritsa vaniljkräm i varje bulle (tryck gärna lätt så att krämen stannar kvar lite i bullen ) och låt dem jäsa i minuter, fortfarande under bakduk. När bullarna svalnat penslar du dem med smör och doppar i strösocker.


Sockerbullar med saffran, fyllda med len diplomatkräm. Dessa är riktigt juliga då de innehåller saffran. Men du kan givetvis utesluta saffran om du vill göra klassiska sockerbullar. Vanligast är att spritsa vaniljkräm och vika till en bulle med skarven nedåt innan jäsning.


Skulle vara bra om den som skrev receptet hade läst igenom receptet och rättat receptet, både stegen och stavfel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg