torsdag 20 juni 2019

Trekantslist tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Om du ska lägga korrugerad takplåt eller plåt med takpanneprofil anges avståndet mellan bärläkten av leverantören.


Vi har obehandlade trekantslister i furu som ger dig valmöjligheten att behålla dess naturliga träutseendet eller behandla med t. Observera att det kan variera mellan våra butiker vilka längder som finns inne.

Värt att veta när du ska lägga tak. För att taket ska bli säkert för sotaren att utföra sitt arbete på och för att du ska kunna göra den årliga takinspektionen, ska taket utrustas med stege, trappsteg eller dylikt. Det finns särskilda normer för vilken utrustning ditt tak ska ha. Lagerstatus i varuhus: Lagerinformation.


Antalet uppdateras ca gång i timmen. Taket ska vara torrt och rent från löst skräp. Hur mycket kostar produkten och var kan jag köpa den?


Se lista och karta över återförsäljare som har utställning och säljer denna produkt. Den mest hållbara lösningen får du genom att lägga två lager papp, men på tak där det inte är lika noga som på din bosta t. Båda alternativen finns i en självhäftande variant som är lätt att arbeta med. Här visar vi dig hur du lägger takpapp i ett respektive två lager.


Vid omläggning verkar det dock som att man inte nödvändigtvis avlägsnar gamla vindskivor, förutsatt att de ser bra ut, utan att man skrapar, tvättar och målar om dem. Våra hantverkare har nu takpappen liggande mot trekantslist och vindskiva. Re: trekantslist , eller vad det heter.


Principlösningar för tak med underlag av. Vid omläggning av ett befintligt tak kan den gamla takpappen fungera som underlagstäckning förutsatt att den är tät och att underliggande konstruktion är i bra skick.

Leverantör: Moelven Wood AB. Trekantslist furu 21x21mm. Vitt på ovansidan och med klisterremsan nedåt. Sedan rullades underlagspappen ut. Tre våder räckte precis för att täcka taket på lekstugan.


Rullningen sker från höger till vänster så att sidan inåt rullen blir uppsida utrullad. Våderna läggs nerifrån och med överlappande efterföljande uppåt. Isola Mestertekk är en 1-lags taktäckning avsedd för både lutande och horisontella tak. Används på alla vanliga underlag, både varma kompakta tak och luftade konstruktioner.


Lämplig för både nybyggnation och renovering. Den andra filmen i Essves serie instruktionsfilmer som visar hur man på ett korrekt sätt lägger tak enligt rådande lagar och regelverk. Följer man inte dessa regler riskerar man att få anmärkning i besiktningsprotokollet. Eller i värsta fall - att bygget underkänns.


I denna film används Essves varmförzinkade pappspik (x mm). De flesta tak är dessutom försedda med en så kallad vattenbräda. Denna bildar ett slags tak över vindskivan och takkanten som ger ytterligare skydd mot inträngande fukt. Bakom vindskivan sitter det oftast en trekantslist.


När du byter ut de gamla vindskivorna bör du även kontrollera att trekantslisten är i bra kondition. Tak på underlag av fribärande läkt visas för täckning med betongpannor, tegelpannor eller profilerad plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg