tisdag 18 juni 2019

Sätta upp gardinstång ikea

Design och tillverkning av fronter, handtag, ben till Ikeas vanligaste stommar. Hos oss hittar du väldesignade och lättglidande skensystem för gardiner till låga priser. Bakom varje gardin finns en gardinstång eller en gardinskena. Den, och hur du sätter upp den, är väldigt viktigt för att slutresultatet ska bli bra. Du kan välja en av våra gardinstänger där stången är en del av gardinlösningen.


När du ska sätta upp nya gardiner i ditt hem kan du fundera på att använda dig av stålvajrar istället.

De är enkla att sätta upp och ger snygg upphängning av dina gardiner. Förutom stålvajrar har vi också hörnbeslag så att du kan hänga gardiner på anslutande sidor. Vi har allt du behöver för att installera dem. Gardinstång på rätt ställe! En för kort gardinstång ger fönster en instängd förkrympt känsla.


Hänger man sedan flera gardinlängder utanför fönsterkarmen, då ger det en illusion av ett mycket större och bredare fönster. Det blir inga repor eller märken på väggar och kakel tack vare de gummiförsedda ändarna. Du kan enkelt förlänga stången från upp till 1cm.

Snyggt är även att ha en hiss eller rullgardin i vitt bakom två. Vill du förvandla ett lager gardiner till två? Då kan du komplettera med den här skenan.


Oftast vinner ett fönster, och hela rummet, på att inte gardinen skymmer rutorna (och ljusflödet). Höj gardinstången en bit mot taket för mer rymd. Gillar du mycket gardintyg, men har små fönster kan du passa på att trolla med gardinerna! Häng gardinerna ända uppifrån taket – det får takhöjden att upplevas så mycket högre. Reglerbara gardinstänger passar nämligen i varandra och på så sätt kan du bygga på bredden.


Du kan också använda en skarvdel som skarvar gardinstängerna. En fördel med denna skarvdel är att den är böjbar och därför utmärkt i hörn. Tänk på att ju bredare gardinstång du har, desto fler hållare behövs för att ge jämn. Shoppa gardiner till bra pris: bonprix.


Av en enkel gardinstång gör du hallens finaste klädhängare som även blir ett intressant blickfång. Halsdukar, vantar och mössor förvaras i korgar för att bibehålla det luftiga uttrycket. Allt spraymålat i svart för en modemässig look. Idag ska jag som utlovat visa er hur jag satte upp mina gardiner från tak till golv.


Jag valde att sätta två paralella skenor i taket för att få den där riktiga hotellkänslan.

Men vill man räcker det såklart med en skena. Glömmer bort gardinstången. Det är lätt att stirra sig blind på gardinerna och glömma bort själva gardinstången och andra tillbehör. Känn efter hur tunga gardinerna är, ibland kan man behöva en stång med extra stöd.


Titta också på designen, både av stången och eventuella taklister eller stuckaturer, och se hur allt passar ihop. Mät upp mitten på fönsterkarmen och märk ut mitten av skenan på väggen (med hjälp av en vinkelhake). Mät från denna punkt i taket upp platserna för beslagen längst ut till höger respektive vänster. Se till att mellanrummet mellan beslag och fönster är tillräckligt stort, så att gardinerna obehindrat kan dras för och ifrån. Lagom tills det att jag skulle upp med gardinstänger kom en Åhlénstidning med gardintema.


Jag tycker nog att det beror lite på vilken takhöjd man har men hellre för högt än för lågt! Hur monterar man en gardinstång ? Vi hjälper dig att montera en gardinstång med hjälp av beslag i hållare eller vägg. Köp gardinstång online på Hemtex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg