torsdag 6 juni 2019

Sista dagen på jobbet mail

Om du inte använder dina sista veckor, månader, dagar och timmar på ett jobb , för att förstärka din passion och expertis, så går du miste om ett gyllene tillfälle för sk personlig profilering. Arbeta hårt till sista stund. Hur du än vill undvika det, så kommer folk att prata om dig när du har lämnat företaget. Jag och min kollega har gjort en plan.


Idag var min sista dag på jobbet.

Jag passade på att bajsa i min chefs skrivbordslåda. Jag sket i att gå till jobbet min sista dag för att jag hatar det stället så mycket. Så har den kommit – den allra sista dagen på jobbet.


Visst känns det vemodigt och en smula overkligt. Men jag konstaterar med stor glädje och ödmjuk tacksamhet att ett av de bästa kapitlen i mitt liv har kommit till punkt. Det har varit fantastiska år.


På dagarna koncentrerade jag mig på att slutföra och överlämna projekt.

På kvällarna kände jag separationsångest och osäkerhet. När jag till sist klev ut genom dörren kände jag mig med ens oberoende och lätt. Jag fyllde lungorna med en ny doft av frihet och säkerhet. Som om man hade en jävla aning liksom.


Detta år har nog varit det värsta året i hela mitt liv. Imorgon är min sista dag - och imorgon ska jag hämnas! Från första dagen jag började kände jag hur stämningen var dålig.


Jag hade tydligen konkurrerat om jobbet med en person som redan jobbade på denna arbetsplats. Hon fick inte jobbet då hon inte var tillräckligt kvalificerad. Sista dagen på jobbet När Lena Fejan Ljunghill blev erbjuden jobbet som skolreporter på Svenska Dagbladet, kunde hon inte tänka sig något tråkigare. Men snart förstod hon hur viktiga skolfrågorna var.


Nu har jag packat ihop mina pinaler och lämnat mitt jobb jag varit på i år drygt. Det var otroligt blandade känslor, och jag har nog aldrig haft de känslorna förr inför att sluta på en arbetsplats, vemodigt samtidigt som en befrielse, vemodet är naturligtvis alla vänner man lämnar, befrielsen. En kluven känsla minst sagt.


Att å ena sidan självvalt bestämt sig att sluta, se fram emot ett nytt jobb , tacksamhet för det som varit, en spännande framtid känns det lite dubbelt just idag.

En dag av tillbakablick där det hänt så mycket. Flytt av butik som den stora händelsen. Jag vill passa på att tacka er alla. Mina kollegor, medlemmarna och alla andra har gett mig stor arbetsglädje och jag har lärt mig otroligt mycket under resans gång. Jag blir utmanad på jobbet och har väldigt varierande arbetsuppgifter och arbetsmiljöer.


Det alltid händer något kul på jobbet eller med kollegorna även efter arbetstid. Jag helt enkelt har väldigt kul på jobbet ! Då säger jag tack för mig och tack för den här tiden. Blir du bjuden på middag av en kollega under den första veckan på det nya jobbet är det klokt att vänligt tacka nej.


Om det inte är chefen som frågar förstås. Under de första dagarna är det lätt att snabbt bli för personlig, särskilt när det är alkohol med i bilden. Jag pallar inte öppna mail som heter ”Exklusivt erbjudande” eller ”Nyheter från oss” osv. Tyvärr är det vanligt att ämnesraden är det sista man sätter innan man skickar. Egentligen ska man lägga lika mycket tid på ämnesraden som på att faktiskt skapa nyhetsbrevet.


LÄS MER: Här är världens bästa matbutik – säljer chips på lösvikt. Vi andra som har eller har haft ett jobb man inte vill stanna på forever and ever gläds nog med Niklas som äntligen är fri! Sista dagen på jobbet – bjöd på haschkaka En anställd på Bergianska trädgården sa adjö till sina kollegor genom att bjuda på en kaka med cannabis i. Han fick villkorlig dom för tilltaget. I morgon är det sista dagen på jobbet , sedan är jag fri på obestämd tid.


För tre månader sedan sade jag upp mig från det jobb där jag varit i sjutton år för att ta itu med något som gör mig mer lycklig. De flesta som byter jobb tittar framåt och ägnar inte avslutet på gamla jobbet någon uppmärksamhet. Men Sverige är ett litet land.


Risken, eller chansen, är stor att du träffar folk från ditt gamla jobb senare i karriären. Du ska sluta så snyggt som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg