måndag 3 juni 2019

Krönikor om livet

Livet är inte enkelt och inte rättvist. I söndagens papperstidning får ni träffa Maria Thengqvist på Alnö och hennes envisa kamp mot cancer. Att ta en dag i taget – andas och se något bra med dagen fastän allt kändes svart gav henne en ny dimension i livet. Krönikor i lokaltidningen och i Skånskan, där skriver jag om Eslöv, vad som händer, vad som kommer att hända och annat matnyttigt.


Om vi väljer att stänga av, och vägra eller inte våga se – så sviker vi kanske andra, men framför allt oss själva. Om vi har förmånen att leva ett långt liv , så kommer vi att få många möjligheter att prova vår förmåga i stort och i smått.

Om du tror att det kommer bli pinsamt så visar din kropp det och det gör det pinsamt. Beskrivning av uppgiften: Syftet med denna uppgift är att skriva en krönika om relationen mellan föräldrar och ungdomar. En krönika är en personligt utformad text där ett allmängiltigt och aktuellt ämne diskuteras på ett sätt som kan intressera. Kort sagt kretsar allt kring tre roller i triangeln: Förövare, Räddare och Offer.


De två tyngsta läsarterna och lärdomarna i Wadsteins Drama är: 1. Läran om hur konflikter hålls vid (evigt) liv. När tillvaron möbleras om är det ångesten som dikterar villkoren. I all välmening matar vi ångesten med det den hungrar efter allra mest: säkerhet och bekvämlighet (”certainty and comfort”) när det verkliga livet är precis tvärtom, säger Lynn.

Om gärningen skulle beskrivas i fint, blankt magasin om livet på landet skulle det stå att jag ”pysslar om de fina små hönorna som så troget ger mig färska ägg”. Till detta skulle visas en bild på en kvinna med fluffigt hår, finkofta, leggings och långskjorta med volanger. Jag är nöjd och känner de naturliga vibbarna.


Framför allt undrar jag om det inte kan bli en riktig sommar snart så att vi svenskar kan släppas ut från våra ljusa, fräscha, rymliga fängelsen och börja leva utomhusliv, om så bara för en stund. Annars är det väl bara att börja planera för nästa utlandsresa. The charset for this site is utf-8.


Web site description for energiskaewa. Det enda vi gör om dagarna är att plugga, även på loven vi har, då skolan är mycket svårare i dag än vad den var förr, vi har knappt tid för aktiviteter eller vårt sociala liv då vi ständigt fokuserar på skolan och att klara våra prov. Kul man kunde hjälpa Allt om Vetenskap köra sin verksamhet i botten. So long, and thanks for all. I en stor intervju med Dagen berättar han om sina år i riksdagen, sin teologiska forskning och Gudsmötet som förändrade hans liv.


Vid årsskiftet blir Tuve Skånberg ålderspresident i riksdagen. Sanna historier väcker intresse. Om du får i uppdrag att skriva en krönika om förkylningar för en apotekstidning, så se till att gräva ur din egen förkylningshistorik. Driver du ett företag kan du samla historier ur ditt liv , eller ur kunders liv. Du vet, om jag inte äter kött, bara åker kollektivt och återvinner all plast och metall – då kan jag faktiskt unna mig en flygresa till Thailand.


Som om man kunde spara ihop till lite miljöförstöring.

Så funkar det förstås inte – klimatet blir ju inte bättre för att du inte äter kött, det blir bara inte sämre. Funkas Joachim Henstad har slutat att prata om sin synnedsättning, med undantag av den här krönikan , för att han har tröttnat på uppmuntrande ord och axelklappningar. Alla som känner mig vet att mina dåliga dagar inte beror på min dåliga syn”. Säkerligen även din mamma, dina syskon och din partner.


Jag slår vad om att du också gjort det! Ju smutsigare och snaskigare desto bättre. Alla gör vi det på ett sätt eller annat, vare sig vi menar det eller inte, vare sig vi ångrar oss eller inte.


Snackar skit, pratar bakom ryggen, baktalar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg