torsdag 13 juni 2019

Jourhavande vän

Behöver du någon att tala med? Jourhavande Medmänniska. Vi finns där varje natt mellan ­- 06. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad.


Vi medlemmar bemannar en jourtelefon som är öppen alla nätter på året mellan kl och 06. Vi har också en chatt som har öppet på söndagar kl.

Samtalen tar vi emot i våra hem genom att koppla in oss på en växel och chattar gör vi via våra datorer hemifrån. Vi raderar kontinuerligt all annan data varje vecka. Vilken tur att vi finns varje dag, varje kväll för att lyssna på just vad du känner idag, oavsett vad du har gått igenom, 1 anonymt! Bästa är att vi nås på både chatt, mejl och.


Mer information finns på jourhavandekomp. Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten.


Igentligen är de inget problem uttan nått ja bara behöver få ut mig, vågar inte berätta för några av mina vänner för göra en höna av en fjäder liksom, och de kommer bli långt så ni som orkar får gärna vara jourhavande vän , kan vi chatta en stund?

De är inte kuratorer, psykologer eller läkare. Våra kompisgrupper hittar på aktiviteter tillsammans med ensamkommande barn och unga. Barn som ofta befinner sig i en mycket utsatt situation.


Du kan ringa om du är ledsen, räd orolig eller känner dig ensam. Du når jourhavande präst via nödnumret 112. Den som svarar har tystnadsplikt. När du ringer jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren.


Allt sker anonymt och under absolut tystnadsplikt. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Linköpings Domkyrkas Vänner inbjuder varje termin till en eller flera samlingar såsomstudiebesök eller föredrag som avslutas med samkväm.


Vi har dessutom som mål att anordna en kortare studieresa varje år till exempelvis en någorlunda närliggande katedral eller annan historiskt intressant kyrka. Du som behöver akut psykiatrisk hjälp är välkommen att kontakta våra jourmottagningar eller akutmottagningen. I en akut nödsituation ring alltid 112. Medlemsrådgivningen kan till exempel svara på frågor om.


De känner helt enkelt inte till att man kan nå oss via 112. En stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du ringer gratis oavsett var du bor.


Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Kvinnojouren Blenda, Växjö. Chatten bemannas av frivilliga mellan och år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg