fredag 14 juni 2019

Sluta på jobbet tårta

Det här är att säga upp sig från jobbet med stil. Tv-chefen Mark Herman lät göra en tårta av brevet där han meddelar att han slutar och gav den till sin chef. Bagaren sa att det var första gången de hört talas om en sån här grej, säger Herman till mediabloggaren Jim Romenesko. Då kan det ju vara lämpligt att bjuda på en tårta eller annat gott (bakat eller inköpt).


Kanske vid en fredagsfika? Slutar jobbet tårta När min svägerska skulle byta jobb ville hon bjuda på sina gamla kollegor på tårta.

Jag fick helt fria tyglar med tårtan och valde en enkel men stilren dekorering. Hur visar jag uppskattning till de kollegor som jag jobbat med? Vi är ett ganska litet företag. Gärna något kreativt som träffar allas hjärtan om ni förstår.


Kom gärna med förslag. På en del ställen är det kutym att bjuda på tårta till kaffet när någon har gjort en bra insats, eller att skicka en blomma till personen. På andra ställen är teamkänslan det viktiga och enskilda medarbetare belönas inte uppenbart framför andra. Där kan det vara påslag på lönen som är belöning för goda insatser.


Alla avtackningar görs gemensamt på avdelningen.

I samband med uppvaktningen blir det ofta fika med tårta. En avtackning kan vara känslig. Vi frågar alltid personen om den vill bli uppvakta säger Mikael Alriksson.


Det är viktigt att lyssna på önskemålen hos den som slutar. Vett och etikett på jobbet – skulle inte chefen bjuda på tårta också? När året går mot sitt slut kan det vara tid att säga hej då till kollegor som ska ta sig an nya utmaningar efter årsskiftet. Oavsett om du väljer att bjuda på tårta , blommor eller säga några väl valda ord är det viktigt att du gör något! Om det inte är så att man jobbat jäääätelänge på samma ställe, då kanske man borde bli avtackad.


Du ska sluta så snyggt som möjligt. Du har stor nytta av att inse det. Se avslutet som en process som du ska jobba dig igenom för att komma fulladdad med positiv energi till nya jobbet.


Att sluta snyggt är en mental resa. Det har inte funnits någon bok på marknaden som tar upp alla aspekter av planering och prioritering. Vi har färdplanen som du behöver. Boken är konkret och ger exempel och tips på många olika verktyg och sätt att arbeta på ett smartare sätt för att minska stressen.


SLUTA STRESSA PÅ JOBBET. Födelsedag: Uppvaktar 40-, 50- och 60-års dag med blombukett och tårta värd 3kronor. Det finns en tradition inom polisen att bjuda på tårta om man på något sätt klantat sig.


Som ni förstår så får vi därför nästan aldrig.

Men om du börjar arbetsdagen utan något energitillskott blir det svårare för dig att hålla fingrarna i styr när lunchrestaurangen frestar med rött kött, sås och vitt bröd med smör, eller när en kollega ställer fram tårta till fikat. Misslyckades precis totalt med ett prank mot en gammal gubbe på jobbet. Vi fick stor tårta idag och alla glumsade som fasen.


Gubben i fråga hade inte varit inne i fikaburen men hade hört att det skulle bli tårta i stora mängder. Jag skar en riktigt riktigt äckligt tunn bit och tog ur resten av tårtan och gömde den p åen annan avdelning. Eftersom jag ska byta jobb var det på sin plats med en tårta på sista avdelningsmötet som jag kommer att vara med på. Så jag bakade bottnar (choklad och vanilj) och tänkte ha hallonmousse, citronmousse och vaniljkräm som fyllningar.


Bageriet ändrade Jacobs tårta – missförstod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg