tisdag 5 april 2016

Utebliven mens cancer

Pröva våra prisvärda tillskott! Fri frakt av beprövad hälsokost. Men kroppen fortsätter att bilda en viss mängd östrogen i kroppsfettet. Du utsätts för mer östrogen ju fler gånger du har haft mens. Risken för cancer ökar alltså om du börjar få mens tidigt och slutar att ha mens sent.


Ibland kan mensen vara sen och en av orsakerna är att du kan vara gravid. Däremot måste inte utebliven menstruation bero på graviditet, det kan ha andra förklaringar. Men om du har haft oskyddat sex borde du ta ett gravidtetstest. Om man har en historia av oregelbunden mens ska det ha gått minst månader för att anses vara drabbad av sekundär amenorré.


Vanliga anledningar till sekundär amenorré är t. Polycystiskt ovariesyndrom, struma samt olika former av cancer , ex. Finns även som brustabletter. Preparaten minskar blödningsmängden med cirka procent, men eliminerar inte blödningen. Patienten styr själv dosen efter behov.


Svettningar, värmevallningar och utebliven mens. Vid strålning mot bäckenområdet slås äggstockarnas funktion ut tillfälligt och gör att produktionen av östrogen avstannar. När detta händer kan du uppleva svettning, värmevallningar och din mens försvinner. Detta innebär att du har hamnat i vad man kallar ett tidigt klimakterium.


Inom begreppet gynekologisk cancer ryms också de sällsynta cancerformer som uppstår i slidan och på blygdläpparna hos cirka 2kvinnor om året, varav de flesta har fyllt år. Prognosen är relativt god och de här cancerformerna kan ofta både opereras och strålbehandlas med framgång. Läs mer om vad cancer är.


Utebliven mens efter cytostatikabehandling - Hej. Väger du för lite är utebliven mens ett tecken på att kroppen inte mår bra. Då väger du så lite att kroppen kanske inte skulle kunna klara av en graviditet, utan i stället lägger energi på att överleva. Dessutom påverkas dina hormoner av fettprocenten i kroppen.


Här är sex vanliga orsaker till utebliven mens , som inte har med graviditet att göra: 1. Kraftig viktnedgång eller överträning. Att väga lite och ha ett BMI på under kan göra att mensen försvinner, men det har inte bara med BMI att göra. Flera graviditeter och p-pilleranvändning kan skydda.


För att du ska bli helt säker på om du är gravid ska du genomgöra ett graviditetstest. I vårt välsorterade utbud av graviditetstes av hög kvalitet finns bland annat de välkända Clearblue graviditetstesten som snabbt ger dig svar. Har du utebliven mens ? Dessa sjukdomar är mycket olika varandra, men alla har det gemensamt att de börjar med ett fel i någon av kroppens celler. Cancer i bukspottkörteln är en av många cancersjukdomar. Om mensen uteblir så kan du göra ett graviditetstest för att säkert veta om du är gravid.


Vänta tills du säkert vet att mensen uteblivit, och gärna en vecka till, innan du gör ett test. Men att hon själv skulle drabbas och inta rollen som cancerpatient mitt i livet tänkte hon aldrig på. Det var för två år sedan och under en höstdepp.


Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress. Jag har vanligtivs en cykel på runt dagar men nu är det dag och ingen mens i sikte.


Primär amenorré betyder utebliven mens -start hos en 16-årig eller äldre flicka med normala sekundära könskaraktäristika eller hos en 14-årig eller äldre flicka utan normala könskaraktäristika. Nyss börjat få mens – intervallerna mellan blödningarna kan vara lite mer oregelbundna i början då ägglossningen inte alltid har kommit igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg