fredag 29 april 2016

Bullar recept vanilj

När jag bakar mina bullar ska de vara extra stora och med extra, extra mycket smör, vanilj och pärlsocker. Alla mumsar och jag känner mig som en god mor och mormor. De är helt underbart goda! Maxa fikan med nygräddade vaniljbullar.


Dela upp degen i två delar och pudra kanel på den ena och vaniljsocker på den andra - allt gott på samma gång!

Bullar är ett av våra mest älskade bakverk. Söta, krämiga, saftiga och underbart goda! Baka bullarna med vaniljkräm, mandelmassa, kardemumma eller kanel − det blir alltid succé bland både vuxna och barn. Här hittar du våra bullrecept! Hembakta bullar med vaniljfyllning av smör och vaniljsocker.


Baka vaniljbullar om du är trött på vanliga kanelbullar. Om du gillar kardemumma kan du ha någon tsk stött kardemumma i degen.

Du kan halvera receptet om du bara vill baka ett tjugotal bullar. En annan variant på vaniljbullar är att fylla bullarna med vaniljkräm. Detta recept är gjort för st portioner.


När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Recept på sockerbullar i långpanna. Finns det något godare än nybakade bullar tillsammans med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe? Och släta vetebullar som penslas med smör och socker brukar inte göra någon besviken.


Vanilj kommer från vaniljorkidéen. En snabbväxande orkide som får långa fröskidor som man torkar och fermenterar för att framställa den vanilj du använder i dina vaniljbullar. Har du tröttnat på kanelbullar kan du variera dig genom att baka dessa goda vaniljbullar. Degen bakas ut, fylls med smör, socker och kanel och tvinnas ihop precis som vanliga kanelbullar. Efter att bullarna har jäst och penslats med ägg klickar man ut lite vaniljkräm i mitten på varje bulle.


Och sedan gräddas de precis som vanligt. Enkelt recept på bullar med lemon curd och vanilj. Läckert fyllda snäckor med smak av vanilj och citron.

Bred smöret jämnt över, sikta vanilj - och florsocker över smöret. Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca minuter.


Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 2grader ca minuter. Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Tack för att du lämnar feedback - det uppskattas. Ta upp degen på mjölat, med mjölmixen, bakbord och dela degen i bitar.


Rulla bitarna till bullar och lägg i formar. Ställ gärna formarna i ett muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta, minuter. Gör ett hål i bullen och spritsa i fyllning. Fantastiskt goda bullar med smak av vanilj , kardemumma och mandel.


För att få saftiga bullar använd så lite mjöl som möjligt. Ibland behövs inte den mängden mjöl som står i receptet. Spara en eller ett par deciliter till utbakningen.


Ju längre jästid – desto saftigare bullar. Blanda under tiden smöret med socker, vanilj och kardemumma till fyllningen. Sätt ugnen på 2grader.


Kardemummakringlor Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på kardemummasmöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg