måndag 11 april 2016

Resiliens risk och sund utveckling

Skickas inom 3-vardagar. Helmen Borge, Anne Inger. Resiliens - risk och sund utveckling. Vissa människor som upplevt traumatisk stress, politiskt våld eller levt.


Mötet med risksituationer och svåra livsvillkor behöver inte leda till problemutveckling.

I den här boken riktar författaren uppmärksamheten på just de barn som i mötet med risk visar en framgångsrik anpassning – som utvecklar resiliens. Spara i ny önskelista. TPB:s talboksannotation: Utvecklingen av resiliens sker i samspel mellan barns individuella egenskaper och förhållanden i miljön.


Genom att identifiera de processer som leder till en sund utveckling , skapas nya möjligheter för intervention och förebyggande åtgärder för barn som befinner sig i risksituationer. Hos Campusbokhandeln kan du både köpa och sälja ny och begagnad studentlitteratur. Ett billigt, miljövänligt och smart sätt att köpa böcker!


Sendes innen 1-virkedager.

Biologisk resiliens innebär att om en art utrotas kan dess utrymme i ekosystemet övertas av en annan art med liknande funktion. Biblioteksinplastad med stämplar på insidan. Mer information Hitta denna pin och fler på Nya faktaböcker av Folkbiblioteket Vilhelmina.


Barn som växer upp under svåra villkor behöver inte få bestående problem. Boken fokuserar på de barn som, trots att de är i riskzonen, visar en godartad utveckling. Författaren riktar uppmärksamheten på just de barn som i mötet med risk visar en framgångsrik anpassning - som utvecklar resiliens.


Biologisk mångfald är en förutsättning för ekosystemens resiliens eftersom det innebär en spridning av riskerna och större möjlighet till omorganisation efter en störning. Dessa faktorer kommer sannolikt att spela en allt viktigare roll ju större individens exponering för (likaledes) kumulativa riskfaktorer är. Man brukar inom detta forskningsfält ofta använda uttrycket ” risk och resiliens ”. Begreppet resiliens har olika betydelser beroende på det sammanhang där det används och förekommer inom olika kontexter så som, individ-, system-, samhälls- och.


När samhället träder in, kap. Lund: Studentlitteratur. Möte med mångfald – förskolan som arena för integration. Den förbjudna sorgen – om förväntningar och sorg kring det handikappade barnet. Vatten och risk : Sveriges roll för hållbar utveckling och resiliens Just nu pågår en intensiv debatt om hur det globala samfundet ska hantera bland annat olika katastrofer, konflikter, okontrollerad urbanisering, stigande konsumtion, miljöförstöring och klimatförändring.


Trots vår materiella utveckling tycks det finnas en risk att barn- och ungdomsgenerationen för första gången kommer att få en sämre psykisk hälsa än sina föräldrar.

Everyday low prices and free delivery. Dessa tre frågor är bara några av många som Björn Kurtén diskuterar i sin bok om människans härstamning och utveckling. De senaste årens fossila fynd och förbättrade vetenskapliga metodik har möjliggjort en allt intensivare forskning på området. Meddelandet syftar till att bättre rusta EU för att bemöta cyberhot.


Ekologisk hållbarhet innefattar allt som har med jordens ekosystem att göra. Detta innefattar bland annat klimatsystemens stabilitet, luft-, land- och vattenkvalitet, landanvändning och jorderosion, biodiversitet (mångfald av både arter och habitat), och ekosystemtjänster (t.ex. pollinering och fotosyntes).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg