fredag 22 april 2016

Uppsats engelska 7

Uppsatser om ENGELSKA 7. Den muntliga prövningen äger rum 1-veckor efter den skriftliga och man bokar själv en tid vid skrivtillfället i skolan. Du ska skriva ett läs- och hörförståelseprov. Det engelska språket finns runtomkring oss varje dag, i musiken vi lyssnar på, i tv- serierna vi ser och bara bland människorna vi möter i vår vardag. Att skriva uppsats (på engelska ) Planering är A och O!

Här följer ett förslag på arbetsmodell när du fått ett ämne att skriva o Tänk! Vad skulle man kunna skriva om och varför? Kasta ner alla idéerna som börjat flöda på ett papper (brainstorming) Läs igenom idéerna och fundera på vilka som är. Det är nu upp till lärarna att alternera mellan de tre hittills publicerade proven för att minska risken för spridning av proven.


Proven anses likvärdiga. Det är viktigt att provmaterialet enbart används så som det är avsett, nämligen som kursprov vid slutet av kursen. Engelska Exempel på uppgiftstyper.


Underlaget för exemplen är uppgiften Temptations , där eleverna kunde välja mellan ett utredande ämne (Innocent Fun or Dangerous Possibilities?) eller ett argumenterande ämne där det fanns flera olika valmöjligheter.

Men så fort du börjar skriva din avhandling kommer du upptäcka att det är svårt med akademiskt skrivande på engelska ! Ofta vet du exakt hur du vill skriva på svenska, men kan knappt finna orden på engelska. Resultatet blir att du ofta gör samma ordval och inte kan hitta rätt sätt att skriva meningen på bra engelska. Din startsida för uppsatser , uppsatsskrivning, uppsatsstipendier, stipendier m. Läs in din behörighet till högskola och universitet eller komplettera din gymnasieutbildning.


Behöriga lärare och undervisning med ditt lärande i fokus. I menyn hittar du olika undersidor som hjälper dig att navigera fram till just den uppsats som du behöver. Det är ett brett ämne som täcker många olika områden.


Svenska är det största ämnet i skolan. D- uppsatsen bygger vidare på en tidigare C- uppsats (handlar om metodutveckling), vilket även nämns i den svenska sammanfattningen. Det gör att jag borde nämna C- uppsats även i den engelska sammanfattningen.


Kortare uppsatser kräver oftast inte en sammanfattning. Sammanfattningen skrivs lämpligen när du är nästan färdig. Det är först då du vet vad du faktiskt har skrivit. Det kan vara bra att, vid sidan om uppsatsen , också arbeta med ett utkast till sammanfattningen, som du formulerar om efter hand.


Tidigare har det varit vanligt att skriva uppsatser på varje avklarad nivå (A-D) medan det numera förekommer framförallt innan examen, exempelvis ,högskolepoäng B- uppsats (numera grundnivå) inför tvåårig högskoleexamen, högskolepoäng kandidatuppsats på C-nivå (numera grundnivå) inför kandidatexamen, och eller 30.

BIHANG (APPENDIX) Sådant material som är relevant att placera i anslutning till en uppsats , men som inte direkt passar in i själva uppsatsen , kan placeras i ett bihang (appendix). På så vis markerar man att man anser att läsaren kan tillgodogöra sig uppsatsen utan att läsa bihanget. Att lära sig engelska i ett autentiskt sammanhang med hjälp av omvärlden: Att vidga perspektiven på en växande engelsktalande omvärld med dess mångskiftande kulturer, att kunna använda engelska för vidare studier, vid resor till andra länder och för sociala eller yrkesmässiga internationella kontakter av olika slag.


Guiden består av kapitel, som du hittar nedan. Du behöver inte läsa dem i rätt ordning. Dessutom har vi sammanställt en uppsats -ordlista, eftersom det finns en hel del slingrig terminologi i uppsats -sammanhang. Jag har jobbat som tutor (handledare) i engelska på college i två år och har även betygsatt uppsatser i psykologi.


I USA lär man ofta ut den så kallade five paragraph essay, som går ut på att uppsatsen är minst fem stycken lång, där det första stycket är introduction, de mellersta är body paragraphs och det sista är conclusion. Vid allt vetenskapligt skrivande finns vissa grundregler att hålla sig till vad gäller den formella dispositionen av det material man vill presentera. Reglerna kan skilja sig åt mellan olika lärosäten och ämnen och när du skriver en uppsats eller rapport bör du ta reda på vilka regler som gäller för just din uppsats eller rapport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg