fredag 22 april 2016

Gravid v32

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Ett stort urval av SMC produkter nu i lager hos Elfa Distrelec! Nu börjar du bli tung och tyngre blir du!


När du är gravid i vecka så ska barnet fortfarande dubbla sin vikt. I vecka lider du säkert av foglossning, hemorrojder och halsbränna.

Läs allt om din graviditet i vecka 32. I graviditetsvecka växer din mage allt snabbare och du undrar säkert om du kan bli mycket större än såhär. För dig som är gravid tar magen mycket plats.


Lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning. Det är vanligt att få lättare förvärkar, som mensvärk ungefär. För en del gravida kommer det lite mjölk ur brösten. Trygghet kan kännas viktigare när du ska få barn.


I slutet av graviditeten kan det bli svårt att sova bekvämt.

Magliggande fungerar givetvis inte, och i ryggliggande kan trycket på pulsådern göra att både du och barnet mår illa. Den bästa sovställningen brukar därför vara att ligga på sidan. Många gravida tycker att det är skönt med kudde som stöd under den tunga magen.


Min graviditet v– v36. Bild tagen av Erica Gilbertsson som vi hade en magisk gravidfotografering med. När du skapar en tråd så döper du den till exempelvis gravid vecka - bebisen i magen skriv den vecka du vill prata om. Humöret är det egentligen inget fel på, jag är rätt glad.


Så länge jag inte behöver gå, stå, ställa mig upp, sätta mig ner, sätta på mig kläder, ta av. Hela blodsystemet påverkas, även de blodkärlen som kallas vener. Därför är det lättare att få åderbråck eller hemorrojder, särskilt du som har varit gravid tidigare. Du kan få åderbråck på benen, men också i underlivet.


När graviditeten är över blir det ofta mycket bättre. Ultraljud i vförsvinner. Jag blev så förvåna vad är de för trams? Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Jag var inte gravid men jag blev bedragen av min förra kille som jag hade ett 5år långt förhållande med.


Han berättade det för mig redan dagen efter att han hånglat med och sovit över hos en annan tjej, eller iallafall vad jag trodde. Det är jag som är Sofi, jag är år och bor i en förort till Stockholm med min man Simon och våra döttrar Matilda och Emeli, som snart ska bli storasystrar. Många volter och övningar blir det i magen:-) Jag älskar känslan av att vara gravid och fast det är mycket sammandragningar så är vi så förväntansfulla allihop.

Kan tyvärr inte hjälpa då det gäller kläderna eftersom jag själv inte heller hittade något som dög då jag gifte mig för ca. För den gravida är gravidförsäkringen främst en olycksfallsförsäkring som kan ge viss ersättning vid graviditets- och förlossningskomplikationer. Du bör så fort det är möjligt efter att barnet är fött köpa en barnförsäkring.


En barnförsäkring har ett mycket mer omfattande skydd för barnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg