måndag 18 april 2016

Enris mot möss

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Nej, det är inte sant att enris hjälper mot möss , en kort tid fungerar det hjälpligt. Jag har provat flera gånger, men det är inte så ett jag gjort en vetenskaplig studie.


Lägg en klutt enris mitt på golvet, så kommer mössen att gå runt klutten, inte sky rummet. En spricka i till exempel en grundmur behöver inte vara bredare än 6-mm för att en mus ska kunna ta sig igenom den.

Granris inne i bilen på en plastsäck el dyl håller dock fukten borta! Har aldrig haft problem med råttor med denna metod. Stämmer det att möss , sork inte tycker om enrisdoft?


Jag har aldrig hört att gnagare skulle tycka illa om enrisdoft och jag skulle heller inte tro det. Min erfarenhet är väl snarare att det inte är någon större brist på smågnagare i enefälader. Så håller du huset fritt från möss och råttor.


Det är inte bara människor som gillar att vara inomhus när hösten och vintern är här.

Här får du råd och tips hur du blir av med dem. Råttor och möss finns överallt där det finns. I kampen mot möss och råttor är alla medel tillåtna. Jag har två katter, gott om fällor, gift och vapen men det räcker inte.


Så nu tar jag vinet till hjälp. Sv: Vinterförvaring och möss ! Grattis till dfen nya bilen. För att försöka skydda bilen mot objudna gäster i form att små gnagare, så köp GUL LÖK och hacka den fint, samt placera ut den på skålar eller plasttallrikar på så mång tänkbara platser som möjligt.


En mus kan ta sig in i hål som är 6-mm, samma storlek som diametern på en blyertspenna. Då hittar mössen inte dit, säger Per Samuelsson, till norran. Några andra sätt att mota bort mössen är: Täta eventuella rosthål.


Lägg starkt doftande enris under bilen, speciellt runt däcken. Förvara lök som luktar starkt i bilen. Montera in elektronisk musskrämmare. Sätt ut slagfällor för möss.

Dumlekola och nougat är bra. De senaste åren har ökningen av råttor i Sverige varit explosionsarta både i stan och på landet. Råttorna orsakar troligen skador för miljontals kronor, säger skdedjursexperten Håkan Kjellberg på Anticimex.


Jag ehöver ha tag i enris , ska ha det i garaget mot mössen , men vi har inte sett några enebuskar i skogarna här runtomkring. Vart brukar man kunna köpa enris nuförtiden? Martin ”E-Type” Erikson har fört ett krig mot möss på sin gård.


Tog hjälp av vetemjöl, en hemmabygd musfälla och enris i kampen. Se därför till att inte hårstrån eller bete ligger mellan eller på metallplattorna. För att rengöra: Ta ur batterierna, torka med en torr eller lätt fuktad trasa och låt torka helt innan batterierna sätts i igen. Dagens husmorstips: Slipp mössen i vinter I torsdags när jag kom till Bosarve och var på väg från bussen sprang jag ju på grannen bonden S (jag sprang förvisso på grannen bonden M också, men det är ju en annan historia).


Svårt att täta en bil mot möss , det är ju nästan så att de kan ta sig igenom dörrspringorna Och granris fungerar inte alls. Däremot enris fungerar alldeles utmärkt. Då sprider du ut rejält med ris runt bilen. Hjälper inte att ha det liggandes i bilen. Har hört att det är extra mycket möss i år,tyvärr.


Bara katterna som är glada,en av mina kan fånga om dan ibland. Bäst att kolla bilen som är inställd på vinterförvaring,har lagt in enris ,men det är frågan om det gör tillräcklig nytta efter en månad. Ett annat sätt att bekämpa möss är med musgift. Rozol som Svenska Foder säljer är ett nytt medel mot bekämpning av möss med hög smaklighet. Rozol finns i tre varianter: Block, pasta samt bete baserat på vetekorn.


Betet verkar inom 4-dagar efter att musen börjat äta av betet. I värsta fall kan skadan ge upphov till brand. Möss - Bli av med möss i huset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg