onsdag 27 april 2016

Bipolär sjukdom barn halland

Hitta det perfekta Bilsemester till Halland med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Bipolär sjukdom innebär att du är manisk och deprimerad i olika perioder.


Däremellan kan du må bra och leva som vanligt. Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt.

Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre. Generna svarar hos vuxna för 70– av förklaringen till insjuknandet. Det genetiska bidraget verkar vara ännu större vid tidig debut. Andel nya patienter som genomgått strukturerad diagnostik och klinisk bedömning. Andel patienter med bipolär sjukdom typ I som behandlas med litium eller annan stämningssta-biliserare.


Mer information på balansriks. RSMH är en organisation för personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och deras närstående.

Riksförbundet för social och mental hälsa - RSMH. Typ innebör att man får perioder med kraftiga manier där personen också blir psykotisk. Typ är en lättare variant där man endast får lätt ökad aktivitet, så kallad hypomani.


Kanske är det så att det är människor som egentligen lider av bipolär sjukdom. Bortsett från att livet blir besvärligt med återkommande sjukdomsskov så är ett av de verkligt stora problemen vid bipolär sjukdom det faktum att procent av alla drabbade faktiskt tar livet av sig om de inte får behandling. En psykos kan ibland utlösas under en manisk perio då du är uppvarvad och har mycket svårt att komma till ro och sova.


Läs mer om mani i artikeln om bipolär sjukdom. Det finns en ökad risk för självmordstankar och självmordsförsök vid psykos. Det är en av anledningarna till att det är viktigt att söka vård i tid. Viktigt i diagnostiken är att bipolära sjukdomar har en episodisk prägel och att beteendet i episoder tydligt skiljer sig från barnets vanliga beteende. Förekomsten av bipolär sjukdom typ I hos barn och tonåringar är cirka.


På den här webbplatsen använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att klicka vidare eller på ”Jag förstår. Välj roll här nedan och följ vägen.


Informationen varierar beroende på vem du som besökare är. Om man har bipolär sjukdom behöver man både medicin och behandling med samtal.

Medicinen stabiliserar känslorna så att de inte ska svänga så kraftigt. Den gör också att man blir starkare och kan stå emot sjukdomen , så att man lättare kan ta till sig den samtalsbehandling man får. Vårt äldsta barn snart har inte blivit diagnostiserat med bipolär syndrom trots att vi har haft psykolog från BVC, specialpedagog på förskolan och varit i kontakt med bup men dom tar ju inte imot barn under år så nu går min fru och talar med två barn psykologer på Viktoriagården i Malmö.


Ibland kan en person ha andra sjukdomar eller besvär utöver ätstörningen. Då kallas det för samsjuklighet. Det är till exempel vanligt att ha en depression samtidigt med en ätstörning. Andra exempel kan vara missbruk av alkohol eller droger, adh bipolär sjukdom eller ett personlighetssyndrom som till exempel borderline. Förekomst:Det anges en prevalens på knappt av bipolärt spektrum hos barn och tonåringar.


Symtom:Depressionssymtom är förlust av glädje, energi och engagemang, nedstämdhet och. Vi arbetar för att sprida kunskap och förståelse för de diagnoser vi företräder samt vara ett stöd för drabbade och anhöriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg