onsdag 20 april 2016

Alternativ sökmotor till google

Finns i äkta läder och konstläder Köp till bra pris här Online! Men det finns alternativ , bland annat om du är rädd om din integritet. Sök med anka utan övervakning. En av de mest intressanta är Duckduckgo. Här är ett gäng sökmotorer med olika inriktning, kring allt från integritet till miljövänliga sökningar.


Om din webbläsare inte finns med nedan hittar du anvisningar om hur du ändrar sökinställningarna i hjälpresurserna för webbläsaren.

Många gör tiotals eller hundratals sökningar om dagen. Tack för länkarna, där finns det ju mer information. Konstigt, jag gjorde en sökning på duckduckgo i just denna forumdel och fick inte upp några resultat. Och ju mera de vet om oss desto lättare är det för dem att tjäna pengar på oss.


Men jag hör till dem som hellre skulle betala för dem med pengar istället för data. Men frukta icke – det finns alternativ. Spana in Vimeo, videotjänsten som har lyckats locka till sig användare som laddar upp mer kvalitativt innehåll.


Med webbsidan öppen i Microsoft Edge navigerar du sedan återigen till Sök i adressfältet.

Idag finns det många specialiserade sökmotorer som låter dig söka inom vissa genrer. Tyvärr har de närvaro av lite berömmelse på webben. Microsoft har en mycket modernare sökmotor som ofta bättre klarar av att hitta svar till de sökord du använder.


Välj sedan Inställningar. Bläddra ned till avsnittet Sökmotor och välj ett annat alternativ i listrutan under Sökmotorn som används i adressfältet. Ditt sökande är över (eller snarare på väg att ta sin början?). Nedan listar vi sökmotorer som tillåter dig att hitta praktiskt taget allt du vill online. Faktum är att Bing är ett fullgott alternativ , tro det eller ej!


Den första misstanken är en plugin – hijacker basera men andra fall är troliga. Kanske är du trött på att använda samma gamla sökmotorn hela tiden. Du måste bara veta var du ska leta.


Användningsstatistik som skickas från Verktygsfält är inte kopplad till dina personliga uppgifter, och du kan inaktivera funktionen under Alternativ i Verktygsfält. Om du väljer att hämta innebär det att du godkänner användarvillkoren ovan och vår sekretesspolicy. Högst upp finns ett adressfält till vänster och sökfält till höger.


Jag har stött på ett problem i internet explorer 8. Skriver jag något i adressfältet och trycker enter så söker den med Bing istället. Du kan göra sökningar på webben via adressfältet i Edge, och när du öppnar en ny flik visas ett textfält i fönstret där du knappar in antingen en sökfras eller en webbadress. Men när jag klickar på något av dem kommer det bara upp ett tomt fönster och jag kommer inte fram till den sökta sidan.

Hur få min sökmotor att fungera fullt ut? Under Grunderna hittar du Sökning där det finns en rullgardinsmeny för att välja mellan olika sökmotorer. Nämnvärt är att enbart de tre företag som betalar mest per användare får vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg