måndag 30 oktober 2017

Latin kurs stockholm

Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Det äldsta språket kallas fornlatin, och delades med tiden upp i överklassens språk klassiskt latin och vulgärlatin, det folkliga talspråket i romarriket. När man pratar om latin utan närmare specifikation är det nästan alltid klassiskt latin man syftar på.


Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper i latin. Du har ett allmänintresse för språk och kulturhistoria och behöver inte ha några förkunskaper i grammatik. Efter avslutad kurs kommer du att ha grundkunskaper i grammatik och ett grundläggande förråd av latinska ord samt kunskap om latinska ordens utseende och rätta behandling i svenskan.

Latin är språket som talades i det forna romarriket och det är även latin som är grunden till många moderna språk. Genom att gå en kurs i latin så lär du dig basen till de romanska språken som spanska, franska, italienska och portugisiska. Vi på Stockholm Salsa Dance hälsar Dig välkommen till en av Sveriges största och äldsta salsadansskolor!


Tvärtemot vad många tror är latinet inget dött språk, vilket bevisas av att nya latinska ord fortfarande skapas och att det faktiskt fortfarande används. Kursen innehåller en fortlöpande genomgång av elementär text, ordkunskap och grammatik samt grundläggande redskap för lånordsförståelse och – analys. Vill du lära dig dansa salsa eller andra latinamerikanska dansar kan nedanstående information vara bra inför val av kurs.


Mer om salsa och latino. För att hitta rätt danskurs rekommenderar vi dig att kontakta respektive kursarrangör i listan ovan.

Kursarrangörerna når du bäst genom att skicka en intresseanmälan. Prima Latina är en till största delen interaktiv kurs utan obligatoriska kursträffar som kan läsas vare sig man gör det för sitt eget höga nöjes skull eller vill få ut universitetspoäng för den. Du som vill tentera, och ta poäng, söker via Stockholms universitets antagning under ordinarie antagningsperioder till höst- och vårtermin. Målet med att inkludera afrokubansk dansteknik är att berika deltagarens latino dansteknik. Likaså att utveckla känslan för rytmik och förståelse för musiken.


Under den här kursen kommer vi att gå i genom grunderna i fyra av de många afrokubanska danserna. Olle och Susanna bor på Ljusterö i Stockholm men tillbringar gärna tid i Italien. För cirka fem år sedan köpte de en lägenhet i Tropea, en fantastisk by i södra Italien.


Nu går de tillsammans på en kurs i italienska för att de ska kunna konversera med sina nya italienska vänner. Kurs i tiodans i Stockholm - Jämför kurser Här hittar du kurser som matchar sökningen Tiodans i Stockholm. Du kan förfina sökresultatet genom att bland annat filtrera på kategori och ort eller sortera listan efter pris eller betyg. Man skiljer på latin och vulgärlatin, det folkliga talspråket i romarriket. Latinet som talspråk dog ut efter romarrikets fall på 400-talet, men användes som vetenskapens internationella skriftspråk och som lingua franca i stora delar av Europa långt fram i tiden.


Byggt som stadens förnämsta läroverk erbjuder det en anrik miljö, med skön stämning för konferenser, utbildningar, kongresser och fest. Norra Latin ligger mitt i Stockholm city. Folkuniversitetet i Stockholm.


Har du en talang som behöver inspiration, uppmuntran och sällskap av andras?

Vi kan utveckla den åt dig. Vi har även verksamhet i Solna, Järfälla, Nacka, Värmdö, Sollentuna och Upplands Väsby. På ABF Stockholm kan du hitta kurser i konst och hantverk, scenkonst och musik, litteratur, politik och historia, media och.


På det humanistiska programmet läser du kursen Latin - språk och kultur 1. Den ger dig dels kunskaper om latinets roll som kulturbärare under olika tider, dels en ökad språklig medvetenhet och analysförmåga som du har nytta av i fortsatta språkstudier. Om du vill fördjupa dig i latin har du möjlighet att läsa ytterligare 100. Eftersom du läser både Engelska och Moderna språk steg och får du också meritpoäng. Kom och dansa med oss! Välkommen till Salsa i Stockholm.


På Salsa i Stockholm kan du hitta information om kommande Salsa, Bachata, Kizomba och Zouk kurser samt event i Stockholmsområdet. På sidan hjälps arrangörer och medlemmar åt med att lägga in kommande event för att sidan skall vara så väl uppdaterad som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg