torsdag 19 oktober 2017

Byggnads avtal

Byggnads avtal

Under avtalsrörelsen är det många som vill få reda på snabbt vad som händer just med deras avtal. Välj ditt avtal , sen kan du själv ta del av det senaste, samt se till att vi förser dig med nyheter så snabbt som möjligt via din e-post eller mobil. Byggnads är organiserat i ett förbundskontor och elva.


Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är. Rättvis fördelning av vinsterna vi jobbar ihop. För stöd och rådgivning. Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen. Här finns svar om arbetsmiljö, avtal och lagar, medlemskap.


Företag som tecknar nya avtal får sina inloggningsuppgifter. Som en av våra drygt hundratusen medlemmar kan du vara stark, stolt och trygg! Avtalet är förlängt med en vecka. Då har alla samma villkor och rättvis lön. Mångfald i byggbranschen är bra men det får inte bli en osund konkurrens och utnyttjade av de som kommer från andra länder.


Byggnads avtal

Du kan nu ladda ner nya avtalet som PDF. Vi sitter i intensiva slutdiskussioner med VVS Företagen. Vi har kommit till ett skede där vi hoppas på ett avslut inom någon dag. Komplikationer har uppstått i förhandlingarna med VVS Företagen. Det var sent på onsdagskvällen som Byggnadsarbetarförbundet och Sveriges Byggindustrier kom överens om ett nytt treårigt avtal , som håller sig inom märket på procent enligt parterna.


Försäkra din inkomst och bli medlem hos oss redan idag. Det innebär att huvudentreprenören för ett bygge är ansvarig för att se till att alla regler och avtal följs på ett bygge, även av underentreprenörer. Detta leder till att oseriösa aktörer sållas bort och vi får en sundare konkurrens.


Byggnads avtal

De föränd-ringar av materiell betydelse som parterna enats om har särskilt marke-rats i avtalet. Man ville sammanföra alla yrkeskategorier inom byggsektorn i ett industriförbund. Det nya avtalet innehåller bland annat utökade arbetstidsregler för att skapa bättre flexibilitet. Flexiblare arbetstidsregler och yrkesintroduktion bland bland avtalspunkterna. Foto: TT-Bild (Uppdaterad) I dag går remisstiden ut för regeringens utredning om ändring av utstationeringsdirektivet.


Vi fortsätter arbetet för en jämställd byggbransch. Låt ljusen skimra i helgen. Kommer ni ihåg förra veckans ifrågasättande av våra skyddsombud. Jag säger bara en sak: Så fel man hade!


Arbetsmiljöveckan och alla förtroendevaldas insatser som genomförts från norr till söder visar att vi gör skillnad. Ingen vill ta på sig ansvaret för olyckan. Vi ser ett stort behov av att utveckla huvudentreprenörsansvaret. Ett långt ord för något ganska enkelt: rätt ska vara rätt.


De avtal som vi kommit överens om med arbetsgivaren ska hållas. Denna lista innehåller samtliga Byggnadss försäkringar och avtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg