fredag 6 oktober 2017

Cellulosa isolering utan luftspalt

Beskriv vad som ska isoleras och få anbud från seriösa lokala byggare. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Luftspalten bidrar mer till att utjämna trycket på vinden. Det som händer är snarare att med luftspalt kommer det in mer kall uteluft på vinden.


Håller man ner lite på luftspalten så ökar också temperaturen lite på vinden, vilket är bra med hänsyn till den fuktiga inomhusluft som pyser upp på vinden och får svårare att kondensera.

När jag frågar installatörer ( cellulosa och träfiber) om denna lösning försöker de till varje pris att klämma in en luftspalt. Och i vissa fall representerar de en produkt som skall ha dessa kvalitéer. När ISOCELL används i renoveringssyfte eller för isolering av platta tak utan luftspalt , agerar isoleringen som en fuktbuffert.


Dessutom, jämfört med konventionella isolermaterial som mineralull är ISOCELLs vind- och lufttäthet betydligt bättre, speciellt inom träkonstruktioner. Isolering snedtak och vägg i Arjeplog. Vi har både en ren träfiber och returpapper lösull.


Effektiv isolering mot kyla, värme och ljud. Behagligt att röra vid och arbeta med - miljöriktig isolering Minimal ventilation, oftast ingen luftspalt vid takfot.

Utnyttja rotavdraget - Kostnadsfria inventeringar av våra. Beroende på hur tjockt man sprutar så sätter sig isoleringen olika mycket. Vid isolering av yttertakskonstruktioner av typen parallelltak isolerar jag hela utrymmet utan luftspalt mot yttertakspanelen. Många äldre konstruktioner isolerade med spån är utförda på det viset utan att fuktskador har uppstått.


Den fukt som via diffusion tränger in i isolerskiktet kan absorberas av cellulosafibern. Total isolertjocklek: 4mm. Sedan är det bara att följa anvisningarna som beskriver hur du isolerar vindens övriga delar.


Har du inte ett befintligt golv bör du lägga isolering upp till bjälkarnas överkant innan du lägger det nya golvet. Cellulosaisolering - investera i ditt hus med miljövänlig isolering. Högeffektivt isoleringsmaterial. Att se över isolering i ditt gamla hus, eller att välja rätt isolering till ditt nya hus kan vara en avgörande faktor om du vill göra en hållbar investering för framtiden rent ekonomiskt men samtidigt en insats för miljön.


Vårt hus har takpapp (bitumen) på taket under takpannorna. Kan jag välja att isolera utan luftspalt ? Att ställa in rätt luftfuktighet i luftspalten. Genom att skapa gott klimat i luftspalten förlänger du ditt taks livslängd väsentligt.


Placera ut mätdonen till din fuktmätare i luftspalten.

Lösullsisolering av cellulosa kan sprutas på plats i både gamla och nya konstruktioner i en fastighet. Man tänker ” isolering ” som ” isolering ”, det är väl i stort sett samma sak. Men detta stämmer inte alls. När du använder cellulosa , så kan du vara säker på att du får en installerad produkt som uppfyller de krav du ska ha på isolering. Oavsett inköpspris så brukar cellulosa till slut bli billigast.


Vi isolerar din källare, krypgrund eller vind. Kunderna finns över hela Sverige. Att varm luft stiger uppåt känner de flesta till. Detta gäller naturligtvis även i ditt hus.


Den varma luften inne strävar mot taket, och har man ingen eller dålig isolering i vindsbjälklaget så försvinner värmen helt enkelt rakt ut. Detta blir i längden inte bara dyrt utan kan också skapa problem med fuktskador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg