fredag 20 oktober 2017

Byggnads kollektivavtal

Tveka inte att kontakta oss! Här hittar du alla kollektivavtal som Byggnads varit med om att ta fram. I kollektivavtalen hittar du allt som rör personalens anställning, lön, semester med mera.


I ditt kollektivavtal hittar du allt som rör din anställning, lön, semester med mera. Vårt medlemcenter Byggnads Nu!

Du får svar på frågor om löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö, försäkringar, semester, arbetsskador och annat. Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är arbetsgivare för våra medlemmar i Byggnads. Till exempel: vad är ett kollektivavtal och hur tecknar man det? Du hittar också sammanfattningar med de senaste ändringarna i avtalen, och förklaringar till hur.


Byggnads a-kassa är för dig som är byggnadsarbetare eller målare. Försäkra din inkomst och bli medlem hos oss redan idag. Genom medlemskapet omfattas ME-företagen automatiskt av de kollektivavtal som gäller för verksamheten.

Kollektivavtal nås i regel genom kollektiva förhandlingar. Byggnads bestämmer (via samarbetet med LO Mervärde) vilka företag vi väljer att samarbeta med. Förmåner och erbjudanden knutna till Byggnadskortet ska vara prisvärda men inte till vilket pris som helst. Byggnads gör inga avsteg från sina etiska regler och upphandlingspolicy som bland annat kräver att det ska finnas kollektivavtal. På servicesidan för Byggnads hittar du som är fackligt förtroendevald alla produktbla villkor, blanketter och medlemsbrev som finns till era medlemmar.


På Mina sidor får du som användare hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig utifrån din situation när du ansöker om ersättning från oss. Sveriges Byggindustrier är byggindustrins bransch- och arbetsgivarorganisation med ca 3. Ett kollektivavtal på arbetsplatsen innebär att du i princip bara behöver komma överens med arbetsgivaren om vad du ska ha i lön när du tackar ja till en anställning. Allting annat, som betald föräldraledighet, semester, tjänstepension, rätt till löneförhöjning och mycket mer är redan klart. Det ingår i kollektivavtalet.


De försäkringar och pensioner du får genom kollektivavtalen gäller bara för dig som är anställd på en arbetsplats där avtalen finns. Det betyder, att om din arbetsgivare har kollektivavtal , har du dessa försäkringar och pensioner – annars har du dem inte. Byggnads har idag lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot byggföretaget KS Building. Företaget har under de gångna åren systematiskt äventyrat de yrkesarbetandes hälsa genom att bland annat bryta mot arbetstidslagen och åsidosätta tecknade kollektivavtal på ett bygge i Grums.


Om överenskommelse finns ska arbetaren märkas upp med kollektivavtal vid rapportering av slutliga löner, annars inte. Premie : procent av lönen för arbetare som omfattas.

Resan har startat mot en bransch utan låglönekonkurrens och oseriösa företag. Avtalet gäller för alla LOs medlemsförbund. Jobbade på tak för några år sedan.


Inget fallskydd eller livlina när man var uppe på taket. Och inget kollektivavtal. Det var en liten firma och man vågade inte ta upp lönen. Behövde ju pengar och jobbet. Nu för tiden skulle jag aldrig jobba för en liten firma.


F är Fastighets, Byggnads , Elektrikerna, Målarna och SEKO tillsammans. F Fackförbund i samverkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg