torsdag 12 oktober 2017

Båt från kissamos till balos

Boka online, betala på hotellet. Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online. Klassad Great av Kunder.


Synkronisera dina resor med GetYourGuide och hitta oförglömliga upplevelser.

Res utan oro med GetYourGuide. Balos Lagoon, Kissamos : Läs recensioner av resenärer som du och se professionella bilder på Balos Lagoon i Kissamos , Grekland på TripAdvisor. Efter timmars besök i Gramvousa kommer båten att avgå till lagunen Balos , en resa på ca 15min.


Besök i lagunen Balos. Frammevid lagunen och beroende på väderförhållanden (eftersom det inte finns någon hamn där) ankrar båten antingen i viken av Gramvousa(Tigani) inom2metereller påmetersdjup. En heldagstur från Kissamos till Balos via Gramvousa och tillbaka.


Fullpacka långsam och överpriser i restaurangerna. För att komma till Balos åkte vi med den gröna bussen till Kissamos Cape från Agi Apotosli,en resa på ca min.

Kryssningsbiljetten köpte vi på plats,sedan bar det iväg härligt. Vi besökte även Gramvousas som är en venetiansk fästning,spännande och vacker. Vi tog båten från Kissamos hamn som först gick till Balos och sedan Gramvousa. Vi valde dock att stanna kvar på Balos och ta en annan båt hem, den som först åkt till Gramvousa och sedan Balos. Balos är helt fantastiskt, tyvärr tycker alla andra det också och här är väldigt mycket folk, men ändå värt ett besök hit.


Balos ligger på nordvästra Kreta, på norra delen av Gramvousa-halvön. Den magnifika stranden i Balos är inte lättillgänglig. Det enda praktiska sättet att ta sig dit är med båt från hamnen i Kissamos.


Varje dag lämnar båten från Kissamos till Balos på morgonen och återvänder tidigt på kvällen. Beroende på kondition tog vandringen upp till fortet ca min. Själv tog vi ett bad och beundrade de enorma agaveplantorna som växte vilt ut med övre delen av stranden.


Båt turen gick sedan vidare till Balos lagunen. Här stannade båten i timmar och det fanns tid för ytterligare sol och ba för den som inte redan bränt sig i solen. När du anländer till ön Gramvousa kan du antingen bada eller ta en vandring till den venetianska fästningen på toppen av ön. Där har du timmar innan du fortsätter vidare till Balos lagunen som ligger minuter därifrån.


Så snart du är framme vid lagunen kommer du att ha cirka timmar att bara koppla av och njuta.

Din bokning bekräftas på en gång! Föredrar du att ta dig till Balos Lagoon med båt finns möjlighet att göra detta från en liten fiskehamn någon kilometer väster om Kissamos. När du ändå befinner dig på den västra delen av Kreta bör du, utöver Kissamos , även passa på att besöka den rosa sandstranden Elafonissi och Falassarna. Kissamos eller Kastelli hamn längs National Road. Njut av att hämtas upp direkt från ditt hotell.


Kliv ombord på din båt och segla till Gramvousa. Denna lilla natursköna ö är känd för sin venetianska fästning och den utsökta utsikten längs stranden. De flesta kommer hit med utflyktsbåtarna från Kissamos hamn. Om man ändå råkar befinna sig på Kreta under högsäsong, så kan man istället besöka stranden tidigt på morgonen, innan båtarna från Kissamos anländer. Så snart du anländer till lagunen har du lite mindre än timmar att njuta av området.


Du kan när som helst gå tillbaka till båten för att exempelvis äta eller hyra parasoll om värmen är allt för intensiv. För att hitta till rätt bussar, gå till höger när du har hoppat av båten. Buss till Elafonissi Det kan vara idé att hyra bil för att på ett friare och enklare sätt ta sig runt på Kreta.


Busskommunikationerna är inte så bra på alla håll. Chania till Elafonissi kl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg