onsdag 11 oktober 2017

Amerikanska muffins

Finns det något godare än nybakta, varma muffins ? Här hittar du olika recept på hur du kan baka riktiga goda amerikanska muffins. Vad sägs till exempel om härliga blåbärsmuffins eller amerikanska cupcakes? Fyll smeten i en smord muffinspanna för stora muffins eller i pappersformar. Tryck i blåbären med en sked.


Strö över mandelspånen.

Låt muffinsarna svalna i pannan innan de lossas. Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölkdryck. Stora saftiga amerikanska chokladmuffins med chokladbitar i. De är oemotståndligt goda. Gör såhär: Värm ugnen till 200°.


Klä en muffinsplåt med st. Ett mycket bra, klassiskt muffinsrecept! Supersaftiga, härliga muffins som alla kan bak!

Du kan även testa att använda vegetabilisk olja i dina muffins , de gör att de får en liten annan textur – men de blir väldigt saftiga. Muffins kan jag tycka ska vara lite kladdiga, då är de som allra godast. Roy Fares bästa tips för goda och saftiga muffins : Använd rumstempererat smör istället för smält. Recept på några av våra allra godaste muffins , från den klassiska, lite mindre varianten till den större, amerikanska.


Muffins är enkla att göra, använd vanliga muffinsformar eller en speciell muffinsplåt. Sätt ugnen på 1grader varmluft om du vill göra stora muffins , och 2grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- grader). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.


Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Recept på stora muffins , mellanstora muffins eller små muffins - du bestämmer själv. Storlek och gräddningstid är det enda som skiljer. Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Smaken är alltid lika god!


Väldigt neutrala och goda i smaken. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering. Det är valfritt att ta på topping - ett recept nedan med färskost, florsocker och lime eller citron funkar till alla muffins. Du kan bre på frosting, chokladglasyr, vitchokladfrosting samt strössel eller godis som riven chokla smågodis som MM eller liknande. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.


Jag sätter alltid mina muffinsformar i en muffinsplåt när jag bakar muffins.

Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina! Blanda de torra ingredienserna i en skål och resten av ingredienserna i en annan. Inte ens skuggan känns bekväm förrän framåt kvällen! Men man ska väl inte klaga egentligen!


Idag har dagen bjudit på bad i massor med barnen och framåt eftermiddagen bakade jag blåbärsmuffins till familjen så dom har lite gott när jag jobbar! Här kommer ett väl beprövat recept för höga, fina amerikanska muffins ! Det är något visst med doften av hembakat, håller ni inte med? Den där hembakta mysiga känslan hoppas vi att vi har lyckats förmedla hos dig som besökare, och. Vad blir det till middag idag?


Amerikanska muffins med nutella i, goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg